Olorea píše:quichote2000 píše:Tak to udelaj jak jsem ti radil, vypada to asi takto
Inernet natahni primo do PC kde chces byt jak rikas aktivni, z toho PC vyvedes sit do routru a z routru do ostatnich PC
Internet-> ADSL modem/cabelovka/mobil/apod...->PC (aktivni) -> router-> ostatni PC
Jenomze to je mi na nic, to to rovnou muzeme nechat tak jak to je ted, kdyz by stejne musely byt pustene oba kompy, kdyz budu chtit delat na svem..
Jinak s tem IP adresama to chapu, jen jsem se divila, ze jsou za routerem taky privatni IP, to nam ve skole opomneli rict
Ne zadny komp nemusi byt zapnuty. V PC1 budou dve sitovky, do jedne jde kabel s netem a z druhe jde net do routru.
PC1 muze byt klidne vypnute a sit bude stale fungovat.
Vsimni si, ze i kdyz je PC vypnute zelena dioda u sitovek porad blika.
Jinak samozrejme reseni kolegu je elegantnejsi a lepsi, ale zatim nez se to povede nastavit muzete si to udelat takhle.
Mimochodem jestli jsem to spravne pochopil sit pres routr uz funguje ted jen resite aby bylo PC1 (aktivni).
V tom pripade do routru nepises IP adresu ale jen povolujes TCP a UDP porty k IP ktere je toho PC.
Takze treba u dvou co mam to bylo tak, ze tam byly napsany IP adresy pocitacu, ktere byly zapojene v siti, jednu jsem si vybral a u toho vedle v policku se napsal port takze treba 2165.