tiskarna bezdratove

Routery, AP, switche, huby, ethernet

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Kubajos 15. 8. 2008 13:29

Zdravím,
těžko říct, zda jsem tady správně či nikoli, budete muset mě vyhodit sami :-) Dneska za mnou do práce přišel človíček a položil mi docela jednoduchou otázku a to, zda když si koupí Bluetooth adaptér do USB a připojí jej k tiskárně (místo stand. USB B - krátky kabel + přechodka) bude moci bezdrátově tisknout z NTB. Můj postoj je, že takto to nefunguje, neboť k produktům, které máme na skladě jsou vždy cd. No ale potom jsem si říkal, že by to teoreticky mohl fungovat, jde jen o "přetržený" kabel nebo se pletu? Je nějaká možnost jak jakoukoli tiskárnu připojit bezdrátově k PC? Nemusí to být přímo BT.

Dík
Kubajos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hnědka 15. 8. 2008 13:51

Asi ti to moc nepomuze, ale urcite jde pripojit tiskarna treba k wifi routeru. Doma jsme to tak meli.
hnědka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kubajos 15. 8. 2008 14:35

ale to musíš mít tiskárnu, která má možnost síťového připojení (RJ45) nebo musíš kupovat (cenu z hlavy nevím) za x peněz nějaký převodník. Většina routerů nemá usb vstup pro tiskárny :-) nebo jo?
Kubajos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hnedka 15. 8. 2008 15:28

Nevim jak vetsina, ale muj Asus WL 500-gx ma nekolik USB vystupu a tam lze tiskarna pripojit. A nejen tiskarna, ale treba i prenosny disk.
hnedka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wojta 17. 8. 2008 14:36

Kubajos píše:No ale potom jsem si říkal, že by to teoreticky mohl fungovat, jde jen o "přetržený" kabel nebo se pletu? Je nějaká možnost jak jakoukoli tiskárnu připojit bezdrátově k PC? Nemusí to být přímo BT.

BT není přetržený kabel :-D . Má vlastní protokol a komunikaci, spíš se blíží klasickému wi-fi. Navíc na straně tiskárny je pouze pasivní USB konektor, takže by to nemělo z čeho napájet, atd.
C:\>ver
MS-DOS Version 5.00
wojta
Pokročilý

Odeslat příspěvekod korenisko 21. 8. 2008 10:18

pred pár dňami som videl nejakú lexmarku s wifi. A bolo to v aktuálnom PC REVUE. a ani nebola draha.
...-> Galaxy A35
korenisko
Junior

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 21. 8. 2008 14:45

Pokud to tiskárna podporuje tak ano. USB Bluetooth dongle (přímo jejich firemní) lze připojit k některým tiskárnám od HP.
Jinak jak bylo řečeno výše - připojit k routeru přes USB, ta pak "nakecá" tiskárně, že je připojena k počítači (router je vlastně taky počítač), stačí jí pak normálně nasdílet.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Mírně pokročilý