Připojení k domácí wifi nefunguje

Routery, AP, switche, huby, ethernet

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod S-i-k-i 21. 8. 2010 19:21

Zdravím,
mám klasickou adsl internet a přes router vytvořenou domácí síť. K domácí síti je se pravidelně připojuji přes wifi v nb s vistou. A právě s notebookem mám nyní problém, při hledání sítí mojí domácí síť nalezne, ale nelze se připojit. U nalezené sítě je napsáno: "Nastavení sítě uložené v tomto počítači neodpovídá požadavkům této sítě"

Nevím kde se stala chyba jelikož dnes ráno jsem bez problému připojil k této síti, poté jsem nb vypnul a nyní večer po zapnutí se již nemůžu připojit a hlásí mi to zmíněnou chybu. Zkoušel jsem již spoustu věcí ale stále se mi nedaří připojit se k bezdrátové síti. Heslo kterým je tato síť chráněna je správně vyplněno. Budu rád za každý návrh na řešení, díky
S-i-k-i
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bari007 21. 8. 2010 19:51

Jaké věci jsi již zkoušel? Jsi si jistý tím, že je heslo správné? Protože pokud máš zvolené nevhodné zabezpečení nebo heslo, tak se klidně mohlo stát, že se někdo na tvoji WiFi připojil a změnil ti jen tak ze srandy heslo pro WiFi ;)
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Slondo 21. 8. 2010 20:06

:?: Aký je na notebooku operačný systém? Pri os Vista občas pomôže zmeniť nastavenie Wi-Fi routra na iné SSID...
Slondo
Junior

Odeslat příspěvekod S-i-k-i 21. 8. 2010 20:32

Tak v první řadě jsem zkoušel restart (po vzoru It crowd), ten nic nezměnil tak jsem, na stránkách configurátoru pro router koukal po hesle a nastavení: zabezpečení je WPA-PSK a heslo zde vidím. Při připojení přes nb mám ve vlastnostech-zabezpečení zvoleno uabezpečení WPA2-osobní, šifrování AES a klíč zabezpečení sítě vyplním podle předešlého hesla. Vše se mi zdá v pořádku vyplněné.
Navíc jsem nyní zjistil že přes druhý nb není problém se připojit takže chyba je opravdu jen na mém ale bohužel stále nemohu zjistit kde. Děkkuji za jakékoliv další rady.
S-i-k-i
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tibika 21. 8. 2010 20:36

Už si skúšal odobrať tú sieť zo správcu WiFi sietí a nanovo sa pripojiť?
(myslím tento dialóg)
tibika
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Bari007 21. 8. 2010 20:46

WPA a WPA2 není to stejné ;) Odebrání a znovupřidání, viz. tibika, by to mělo vyřešit
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod S-i-k-i 21. 8. 2010 20:48

tibiko si můj zachránce... co zítřka jsem musel udělat nějákou práci a s tvojí radou to šlo... už jsem si někde přečetl že bych měl odebrat dannou síť ale nemohl jsem najít kde... díky moc vše je hotovo a už mi internet jede... ještě jednou díky tobě a i všem kteří projevili zájem... :tleskani
S-i-k-i
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Maizux 22. 8. 2011 22:40

Měl jsem ten samý problém a nenapadlo by mě, že zrovna tohle je jeho řešením
Maizux
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Sikus 17. 10. 2012 09:56

Ahoj, mám podobný problém. Vše asi nejlépe vystihne přiložený obrázek http://sikus.rajce.idnes.cz/Chyby#C360_2012-10-16-19-03-16.jpg

Jedná se o Win7. Nastavení wifi klíče bylo několikrát kontrolované, i jsem ho zkoušel měnit na nějaké jednoduché, abych se nemohl splést. Zkoušel jsem měnit SSID. Nic nepomáhá. Z jiného notebooku a telefonu se připojím normálně. Šifrování jsem také zkoušel měnit na různé nastavení.

Problém je, že jak radí tibika umazat sít, tak na notebooku žádné sítě nejsou viditelné. Dole ale je napsáno u složky 7 items.

Kolega ještě radil, že někdy se na Asusu stává, že dodají speciální soft, který je nadstavbou win připojení a je potřeba to konfigurovat v něm. Bohužel se mi tam nic "podezřelého" nepodařilo nalézt. Wifi adaptér se tváří funkčně, ovladače bez problémů.

Při diagnostice sítě mi ale vyskočilo, že mám nekompatibilní šifrování, případně SSID. To jsem ale zkoušel všechno měnit a několikrát kontrolovat a nic nepomohlo.

Díky za rady.
Zdravi Šikus
Sikus
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 17. 10. 2012 10:02

Udělej screen ze správy bezdrátových sítí, kde by měly být ty sítě vidět.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Sikus 17. 10. 2012 10:29

Bohužel je to PC známého a nemám ted možnost s ním pracovat. Pokud ale nebude jiný návrh řešení, tak se pokusím udělat screen.
Zdravi Šikus
Sikus
Junior

Odeslat příspěvekod Sikus 17. 10. 2012 14:14

Bari007 píše:Udělej screen ze správy bezdrátových sítí, kde by měly být ty sítě vidět.

http://sikus.rajce.idnes.cz/Chyby#sitovka.jpg

Problém je nejspíš na wifi adaptéru, který korektně nekomunikuje s WIN7. Podle vyjádření majitele možná došlo i k prohození wifi adaptéru s jiným notebookem, protože se mu tam v tom někdo hrabal.
Do doby, než jsem si začal hrát s nastavením sítě vše nějakým způsobem fungovalo s občasnými výpadky. Nyní se nejde připojit vůbec a síťovka se nedokáže k wifi síti připojit.
Zdravi Šikus
Sikus
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 17. 10. 2012 16:18

Co to znamená že možná došlo k prohozená adaptéru s jiným notebookem? A proč se to dělalo? Dřív to fungovalo?

Co tam je za WiFi kartu v tom notebooku?
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Sikus 22. 10. 2012 08:31

Problém vyřešen doinstalováním správných ovladačů k síťové kartě. Win7 řádně nekomunikovaly s wifi kartou. Po překonfigurování nastavení wifi routeru nešlo již nastavovat přípojení k AP ve windows.
Díky za snahu pomoc.
Zdravi Šikus
Sikus
Junior

Odeslat příspěvekod Ajksner 13. 3. 2014 10:04

Ahoj. Mám Windows 7 a nemohl jsem se připojit ke své bezdrátové Wi-Fi, psalo mi to, že "Nastavení sítě uložené v tomto počítači neodpovídá požadavkům této sítě" Řídil jsem se radou, ať dám odebrat tuto síť a znovu se k ní připojím. Fungovalo to. Doufám, že to pomůže i ostatním.
Obrázek
Ajksner
Kolemjdoucí

Další stránka