OvisLink WL-5460AP pro domací síť

Routery, AP, switche, huby, ethernet

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod masvers 12. 10. 2010 16:22

Ahoj, přesný název tohoto AP jsem já ani kamarád (co mě to dal) nevěděl,název na krabičce je WL-5460AP nic víc nic míň.Až po připojení na stránky nastavení jsem zjistil jaké má přesné označení WL-5460 AP_V2 a jaký má v sobě firmware.Kamarád ani nevěděl že tam byla provedena nějaká aktualizace,jemu to nastavovala firma na wifi internet.
No z toho tvého nového příspěvku jsem se nepřiblížil ke zdárnému cíly:-(.Ty píšeš dva postupy a já nevím,který je ten správný.Jestli Access Point nebo tu Branu(Gateway AP+router) u tohoto nastavení nechapu to s tím routerem .Je to myšleno,že k tomu mému WL-5460 musím přikoupit další krabičku (router)nebo je myšleno že tento způsob připojení se bude chovat jako AP s routerem?Následují cí text je ze stranek kde se píše o novém firmware rok 2006:Základem je nový upgrade firmware pro toto AP. Postup je sice jednoduchý, ale samozřejmě jej popíšu v několika krocích jak upgrade provést. Sice to nic složitého není, ale pro neznalé se určitě bude hodit. Nový firmware má uvedený WISP MOD, který má tu funkci navíc, že se celé AP chová jako routek v režimu CLIENT s možností využití speciální funkce pro další vysílání. Čili u toho OVLISLINK WL-5460AP s novým firmware dostanete prakticky ROUTER + DALŠÍ AP + CLIENTA v ceně :)
Ty z mých otázek musíš mít srandu,ale já nerozumím moc anglickému manuálu a prostě musím pochopit co se vůbec po mě chce ;-] .Dík za tvoji trpělivost a tvé odpovědi Martin
PS.: Jestli tě mé otazky budou otravovat tak mě aspoň odkaž na nějaké stránky kde bude muset nastudovat odpoveď .Tak se opatruj
masvers
Junior

Odeslat příspěvekod vladimir 12. 10. 2010 19:29

Oba moje návody jsou funkční, nic dokupovat nemusíš.

Když aktivuješ režim AP (to je první volba shora), je router vypnutý.

Když aktivuješ home gateway (AP+router, poslední volba), je router aktivovaný a překládá IP-adresy, LAN2 pak slouží jako WAN-port.

Záleží na tvé volbě a taky na tom, kolik máš od providera IP-adres a kolik míníš připojit počítačů. Router umožní připojit k jedné IP-adrese od poskytovatele několik počítačů, AP ne.
vladimir
Expert

Odeslat příspěvekod cvalik 12. 10. 2010 21:23

To : marsvers - máte s tímhle WL-5460 AP zkušenosti?

Ony, ty domaci, osobni Wi-Fi AP nebo routery jsou tak nejak jako domaci, osobni automobily treba. Kazdou chvili vypadaji jinak a na konec se ovladaji stejne...
cvalik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod masvers 13. 10. 2010 08:10

Zdar, tak který z těch dvou zapojení mám použít? Budu mít zapojené jedno Pc a k tomu bezdratově jeden notebook a jak se zabezpečením mé malé domácí sítě? bude to vše v manuálu na cz.airlive .com? :D
masvers
Junior

Odeslat příspěvekod vladimir 13. 10. 2010 09:45

Vzhledem k tomu, jak se ptáš, tak výhod veřejné IP-adresy při použití acces pointu nevyužiješ.

Použij tedy tu druhou variantu s routerem (překladem adres) - je univerzálnější a budeš chráněný proti útokům z internetu firewalem.

Zabezpečení: použij šifrování WPA nebo WPA2 + dlouhé, neslovníkové heslo.
vladimir
Expert

Odeslat příspěvekod cvalik 13. 10. 2010 09:49

JA jsem take pro home gateway (AP+router, poslední volba). Zabezpeceni LAN provede prave to nastaveni Router. Zabezpeceni Wi-Fi obnasi nastaveni WPA2-PSK (eventelne WPA) a vymysleni si komplikovaneho hesla.
Cili LAN1 do PC, vybrat AP+router, LAN 2 do UPC modemu. Nastavit Wi-Fi.
cvalik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod masvers 19. 10. 2010 22:54

Zdarec Kamarádi,
takže jsem se posunul o další krůček k cíly ,ale stále se nemůžu dostat na internet.Na stránku nastavení se dostanu bez problémů i bez připojení k modemu .Na PC nastavím IP 192.168.100.1(ne 252 to funguje až v prohlížeči), nastavil jsem v mode ap+router -nastavení - jsem nastavil zabezpečení WPA2-PSK dál už jsem si jen tipoval a nastavoval podle manuálu ,nemyslím že ten manual je to právé ořechové. Zítra to své nastavení přesněji popíšu.U kanálu jsem nevěděl jaké číslo zadat ,tak jsem tam nechal co tam bylo u DHCP nebylo žádné zapnout ,ale vypnout,dhcp client pak nějaké ppoe nebo tak nějak,já dal toho clienta ...někde jsem nedal nic no ,ale myslím si ,že do měsíce to spustíme néé?Chlapy co? S pozdravem Martin
masvers
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 20. 10. 2010 08:36

Já nějak nechápu, co nefunguje... Vždyť jsi dostal zcela přesný a blbuvzdorný popis od vladimira na předchozí stránce, podle tohoto popisu to musí fungovat. Teď v tom svém posledním příspěvku ale popisuješ věci, o kterých vladimir vůbec nepsal. Evidentně nemáš znalosti k tomu, aby sis mohl vymýšlet vlastní postupy nebo experimentovat, takže ti doporučím, aby ses držel toho navrženého postupu a nevymýšlel hlouposti ;)
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod masvers 20. 10. 2010 09:44

vždy se držím rad, tady je popis co jsem nastavil a čeho jsem se ani nedotkl:
MOD-režim wifi části-BRANA ap+router: název zařízení: WL5460=vypnout wifi rozhraní prázdný čtvereček=pásmo:2,4Ghz B+G=SSID:airlive=číslo kanálu 11 (to 11 už bylo v zadání možnosti AUTO,1-13)=izolace bezdrátových klientů:vypnuto=ZABEZPEČENÍ-šifrování WPA2-PSK(AES)
ROZŠÍŘENÉ NASTAVENÍ-pokročilé bezdrátové nastavení:nic jsem nenastavoval
KONTROLA PŘÍSTUPU-řízení bezdrátového přístupu:nic
WAN ROZHRANÍ-nastavení WAN přístupu:DHCP klient(možnosti staticka ip,dhcp klient,pppoe,pptp,l2tp)-za fajfkované přiřadit DNS automaticky- nastavení DNS ručně (neoznačeno),DNS1,2,3:nic-např. odpověz na ping z wan,povol upnp, povolit ipsec atd vše zafajfkované-přepiš MAC adresu 0000000000
VIRTUALNÍ SERVERY-servery NOVE-zafajfkované povolit virtualní servery,lokální IPadresy,rozsah portu,popis pázdné polička
ZVLAŠTNÍ APLIKACE:nic
DMZ:nic=VZDALENE OVLADANÍ-zafajfkované povol přístup k web rozhraní přes WAN,číslo portu
80,DYNAMICKA DNS:nic,PING:nic,nastaveníDoS:nic

-- 20. 10. 2010 11:09 --

DIAGNOSTIKA,FILTROVANI URL,MAC A IP:NIC jsem nenastavoval
KONTROLA PŘENOSU IP/MAC/ROZHRANÍ-řízení provozu rozhraní:vypnuto-výstupní rychlost LAN a WAN je 0 kbps zbytek prázdná políčka
STAV:SYSTEM-SYSTEMOVÁ DATA to nebudu vypisovat jsou tam vypsané nastavené údaje -položky systém,bezdrátové,konfigurace LAN rozhraní,konfigurace internetu
TCP/IP=nastavení LAN rozhraní: IP ADRESA:192.168.100.252 MASKA POD SÍTĚ:255.255.255.0
DHCP:zadáno SERVER (možnosti -vypnout,klient,server,přenosový agent)
rozsah DHCP klientů 192.168.100.100-192.168.100.200 ,čas pronájmutí DHCP:84600,přepis MAC adresy:000000000000 ,číslo portu 80
Restart (reboot) použil jsem po nastavení
OSTATNí
Nastavoval jsem jenom tam kde byli možnosti ale některé možnosti které jste mě poradili nebyli
správně formulovány napřiklad u toho DHCP nebyla žádná možnost ZAPNOUT jen vypnout,klient,server,přenosový agent tak jak to mám pak pochopit .Já se snažím ,notebook mě vše vidí ,chce po mě i heslo na přístup do zabezpečene sítě ,tohle všechno funguje jenom se proste nedostanu na net přes WL5460 pořad je něco špatně zadané bud v PC nebo wl 5460
masvers
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 20. 10. 2010 11:02

Dej sem výpis z ipconfig /all z počítače připojeného k internetu bez toho Ovise, tj. z počítače připojeného přímo k modemu od poskytovatele internetu.

Po připojení toho Ovise do sítě jsi restartoval modem od poskytovatele internetu?
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod masvers 20. 10. 2010 22:52

zdar vypis:
fyzická adresa:00-0E-2E-A7-9F-51
protokol DHCP povolen:ano
automatická konfigurace povolena:ano
adresaIP:94.112.5.21
maska podsítě:255.255.255.0
výchozí brána 94.112.5.1,server DHCP: 10.197.176.1
servery DNS 213.46.172.36 a 213.46.172.37

-- 20. 10. 2010 23:56 --

Všechny tyto údaje jsem měl na začátku celé instalací vypsané s tím rozdílem ,že adresa ip se změnila a výchozí brána taky.Tak co s tím? :hm

-- 20. 10. 2010 23:59 --

a vždy jsem všechno restartoval

-- 21. 10. 2010 00:09 --

Ted jsem si všiml v poradně na živě.cz někdo řešil UPC Motorola + router jak na to ? (sítě a internet) není to něco podobného co já řeším? 8-D
masvers
Junior

Odeslat příspěvekod masvers 21. 10. 2010 08:00

Ovislink je nastaveny na Bránu ap+ router popis nastaveni je výše v odpovědích
masvers
Junior

Odeslat příspěvekod cvalik 21. 10. 2010 08:03

Napadlo me, ze UPC hlidalo/hlida parovani IP aresu s MAC adresou. Tve PCcko se uz zaregistrovalo s MAC adresou 00-0E-2E-A7-9F-51 a nova pro OvisLink neni povolena.
Tusim fungovaly pouze stranku UPC.cz kde byla moznost zmeny te MAC adresy. TAke se to nechalo resit z jejich tech. podporou. S tim, ze mas doma novy router a ze to nejede, mozna prave kvuli nove, nezaregistrovane MAC.
cvalik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod masvers 21. 10. 2010 09:01

Ty vole mě se to podařilo .Notebook přijíma signál a internet funguje.Kur va a zas nevím přesně co jsem s tím vlastně udělal.Byl jsem znovu v nastavení ovislinku v nastaveni LAN rozhraní DHCP bylo zadane SERVER já to asi dal na klient nebo přenosový agent.Mám strach se do toho nastavení znovu podivat, aby se mě to nějak nezastavilo he he :D .Pak jsem to znovu všechno restartoval a bylo to.Já su tak chytrý a šťastný
masvers
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 21. 10. 2010 09:07

Mělo by stačit ručně nastavit na tom Ovislinku údaje, které jsou v tom výpisu a nastavit klonování MAC adresy. Pak by nebyl důvod, aby to nefungovalo.
Bari007
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka