Rozdělení wifi připojení do domu

Routery, AP, switche, huby, ethernet

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod activer 19. 10. 2010 12:29

Dobrý den,
chtěl bych vás poprosit o radu. Bydlím v podnájmu v RD, kde je zaveden internet pomocí wifi. Na půdě je anténa a krabička (ano, moc tomu nerozumím:) ), ze které vychází dva síťové kabely do prvního patra (domácí) a přízemí, kde bydlím. Domácí má svoji IP adresu a je připojený, podnájemník přede mnou si platil vlastní IP, což jsem platit odmítl. Po domluvě s domácím chci jeho připojení rozvést i k sobě, abysme nemuseli platit dvakrát.

Otázka: Bude stačit dát za anténu a její krabičku router, připojit kabel pro domácího do WAN, a z routeru jeden LAN k domácímu a druhý ke mě?

Děkuju za pomoc. Kdybyste poradili i který router koupit, byl bych moc rád. Hlavně to musí po zapojení fungovat samo, abych nemusel víckrát lézt na půdu:)
Každý problém ma své jednoduché, lákavé - a naprosto špatné řešení. (A.C. Clarke)
activer
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pet52 19. 10. 2010 13:20

A nestačilo by z jedného zo 4 vývodov routra domáceho natiahnuť jeden kabel k sebe ? Toť otázka pre lepších odborníkov.
pet52
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 19. 10. 2010 14:36

Záleží, jak vypadá smlouva s poskytovatelem internetu ;) Možná není žádná další krabička potřeba. Informuj se u poskytovatele internetu nebo nakoukni do smlouvy, kolik je možné připojit počítačů a případně jak se to musí řešit.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod activer 20. 10. 2010 23:53

Vyřešil jsem to. Na půdu jsem koupil lan router a dole mám svůj WL500gP v režimu AP (jako switch). Jede to dobře.
Každý problém ma své jednoduché, lákavé - a naprosto špatné řešení. (A.C. Clarke)
activer
Kolemjdoucí