Připojení tří netbooků přes wi-fi

Routery, AP, switche, huby, ethernet

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Acorp 30. 11. 2010 17:27

Zdravím,
Čeká nás služební cesta celkem daleko, máme 3x netbook - takže výdrže na baterku se nebojíme. Lze je nějak propojit přes wi-fi a příp. si něco zahrát ? Vím o ad-hoc propojení, ale pokud se nepletu je to jen pro 2 zařízení. Lze tedy jeden z netbooků upravit aby se choval jako přístupový bod a ty ostatní 2 se k němu připojily ? Pokud ano, jste mi schopni poradit nějaký program příp. jak to nastavit?

Díky za odpovědi
Acorp
Junior

Odeslat příspěvekod hunter21 30. 11. 2010 18:27

Ad-Hoc je rezim "kazdy s kazdym", naproti rezimu Infrastructure, kedy klient pristupuje na ineho klienta cez "prostrednika".
Pocet klientov v Ad-Hoc rezime je obmedzeny len kapacitou samotnej siete navzajom komunikujucich zariadeni (pokial neexistuje obmedzenie na strane drivera).
Zariadenia musia byt samozrejme v radiovom dosahu.
hunter21
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Bari007 30. 11. 2010 21:52

Slušelo by se uvést, jaký operační systém je na těch netboocích ;)

A s výdrží na baterku při hraní přes WiFi bych si moc velké iluze nedělal ;)
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Acorp 30. 11. 2010 23:45

Díky zatím za názory, omlouvám se, že jsem neuvedl OS, nepřišlo mi to důležité, zajímala mě obecně možnost jestli je to možné. Na všech je win7. I přes wi-fi při běžné práci se dostaneme na 5 hodin, takže i když si 3-4 hodinky zahrajem, bude to i tak pohodička. Každopádně tip od hunter21 vyzkoušíme a ještě odepíšu. Snad vše pofrčí jak má.

edit: můžu ještě poprosit o radu jak tedy pod win7 rozjet režim infrastructure ? Co se týče hardware a softu si většinou vím rady, ale co se týče sítí zase tak zběhlý nejsem.
Acorp
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 1. 12. 2010 10:35

Ovládací panely\Síť a Internet\Centrum síťových připojení a sdílení - Nastavit nové připojení nebo síť - Vytvořit bezdrátovou síť mezi počítači (režim Ad-hoc)

Proto bylo potřeba znát verzi OS ;)
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Acorp 1. 12. 2010 16:21

Bari007 proto jsem ji v předchozím příspěvku napsal.
Na všech je Windows Seven
Ok vyzkoušíme jestli to netbooky zvládnou a pak dám vědět, díky za pomoc ;-)
Acorp
Junior