Switch bez napájení

Routery, AP, switche, huby, ethernet

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod kamil2268 15. 1. 2011 10:08

Ach jo, chce to ještě pochopit, že pokud použiju PoE technologii, tak musím použít napájení na druhé straně kabelu. Takže je zcela mimo si myslet, že když připojím kabelem síťovku notebooku a switche, že to bude fungovat. Takže když tu někdo píše a tvrdí, že každý prvek výstupu notebooku pouští i po kabelu napájení je totálně mimo! a než vypustím takovou blbost použiju googl. Pak slyším ze všech stran, když se mě někdo ptá na banalitu a tvrdí, že se podíval na "internet" a že on má pravdu. Takže prosím nešiřte dále bludy! Děkuji

Flash9: Z jakého důvodu potřebuješ takto přenosný switch bez napájení? Aha, nepotřebuješ. Pouze tereticky uvažuješ :hm Chápu :tleskani
Naposledy upravil kamil2268 dne 15. 1. 2011 10:14, celkově upraveno 1
kamil2268
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod iggi 15. 1. 2011 10:14

No mne sa to hned nezdalo. Teraz mi to uz je jasne.
Dik za vysvetlenie, hned som o nieco mudrejsi :)
iggi
Junior

Odeslat příspěvekod hekrhy 15. 1. 2011 10:49

Pytlík píše:Pavlíčku, zadrž! Prostřední 4 NEJSOU jenom datové - tedy pokud mluvíme o kategorii 5 (v kategorii 6 jsou všechny vodiče datové a PoE nelze použít).

Ale jo, jde použít i v cat6...PoE se vede přímo po datových vodičích jako tzv. fantomové napájení (v některých případech je to takto i v cat5).
hekrhy
Junior

Odeslat příspěvekod Flash9 15. 1. 2011 11:03

kamil2268 píše:Flash9: Z jakého důvodu potřebuješ takto přenosný switch bez napájení? Aha, nepotřebuješ. Pouze tereticky uvažuješ :hm Chápu :tleskani

Přiznávám, že jsem to na začátku tématu mínil jen teoreticky, ale podle mě by bylo docela dobrý vzít si jen tu "krabku" (switch), připojit ntb a hrát něco po lan bez zásuvky :mrgreen:
Flash9
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 15. 1. 2011 11:04

Bez zásuvky by sis moc dlouho nezahrál - notebook by byl velice rychle vybitý.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Flash9 15. 1. 2011 11:06

To je sice pravda, ale tak třeba připojit na ten switch 3 herní notebooky a 2 hodiny hrát např.: Trackmanii, to by šlo, ne?
Flash9
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 15. 1. 2011 11:07

Herní notebook nevydrží na baterii dvě hodiny hraní.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Flash9 15. 1. 2011 11:09

Aha, hm :hm
No tak alespoň hodinu, ne? Na plnou baterku :oops:
Flash9
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 15. 1. 2011 11:12

Velice těžko. Herní notebooky vydrží při zátěži maximálně pár desítek minut. Navíc na baterii je výkon grafické karty i procesoru snížený.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Flash9 15. 1. 2011 11:13

No tak v tom případě je switch "bez napájení" prakticky k ničemu.
Tak toto téma považuji z mé strany za uzavřené.
Díky :-)
Flash9
Junior

Odeslat příspěvekod Pytlík 15. 1. 2011 12:55

PoE má skutečně význam pouze u nepřístupných zařízení, kde jsme rádi, když přitáhneme jeden kabel.
A jsem rád, že, jak psal hekrhy, je to možno použít i pro cat.6. Nepřekvapuje mě to (technicky je to docela snadné), jen jsem netušil, že se s tím už počítá (což svědčí spíše o míře mé neinformovanosti, než o čemkoliv jiném)
Pytlík
Pokročilý

Odeslat příspěvekod vitek.s 17. 1. 2011 10:42

- takže switch bez napájení neexistuje, vždy se mu musí nějaké dodat - buď přímo (el. síť, baterie), nebo nepřímo PoE

- PoE switch neznamená, že má napájení PoE, ale většinou jsou takto označovány switche, které umí napájet další zařízení zavěšená na sobě bez použití dalšího adaptéru(aktivní PoE), prodejci tohle často pletou

- do datového kabelu počítač standartně "vysílá" napětí pouze pro přenos dat, síťovou kartu, která umí i napájet jsem ještě neviděl (což ovšem neznamená, že by neexistovala)

- za předpokladu, že nemám síťovou kartu, nebo další zařízení co umí aktivní PoE, musím ho vytvořit pasivně buď koupeným adaptérem nebo si ho podle nějakého návodu "zbastlit" sám (pokud to udělá ale někdo blbě může i odpálit zařízení na jedné, nebo i obou stranách)

- pro PoE se využívají neaktivní vodiče na 4,5,7,8 pinu konektoru RJ-45, takže nás toto zapojení omezuje pouze na Fast Ethernet o maximální rychlosti 100Mbit, Gigabit využívá totiž všech 8 vodičů
vitek.s
Junior

Předchozí stránka