Router + USB + síťový disk + FTP

Routery, AP, switche, huby, ethernet

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod petrnson2 22. 1. 2011 17:07

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jaký by jste mi doporučili router. K internetu jsem připojen pomocí Wifi 5Ghz 4Mbit. Jedná se o zařízení Nanostation, které má pouze jeden výstupní port RJ-45. K němu je zatím připojeno jedno stolní pc, ale plánuji koupi notebooku, takže budu potřebovat nějaký aktivní prvek.

Požadavky:
  • Připojení 1 PC pomocí RJ-45
  • Připojení notebooku (podle aktuálních potřeb RJ-45, nebo Wifi)
  • Pomocí USB připojit k routeru flashdisk/externí disk
  • Přistupovat k datům v místní síti jako síťový disk, vzdáleně pomocí FTP.

Pokud možno za rozumnou cenu.
petrnson2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bari007 24. 1. 2011 10:33

TPlink WR1043ND. Rozumný kompromis kvality a ceny. Požadavky splňuje všechny, navíc má Gbit LAN, WiFi N s technologií MIMO.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod petrnson2 25. 1. 2011 17:03

Děkuji za radu, to je přesto to, co jsem hledal. Předtím jsem narazil pouze na dražší Asus WL-500gP, ale ten nemá 1Gbit porty.
petrnson2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Miroslav Pragl 25. 1. 2011 17:08

tato zarizeni all-in-one mivaji sice Gbit port ale nezvladnou sdilet vetsi rychlosti nez desitky (vyjimecne stovky) Mbit/s. Zjisti si at si nerves vlasy!

MP
Miroslav Pragl
Expert

Odeslat příspěvekod petrnson2 25. 1. 2011 20:42

Tady jsou výsledky testu TPlink WR1043ND. http://www.svethardware.cz/art_doc-AD2D ... 2F3A0.html Co se týče rychlosti USB zařízení, tak jsem se někde dočetl, že lze dosáhnout 5MB/s a prý to u těchto "multifunkčních" zařízení je poměrně vysoká hodnota.

Čistě teoreticky, kdybych nepožadoval ten USB port a koupil nějaký jiný router v podobné, či nižší hladině, byl by to velký rozdíl v rychlostech po LAN a Wifi?
petrnson2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod anonymni 25. 1. 2011 20:54

Ja pouzivam Linksys E3000, jsou drazsi, ale lepsi je priplatit. Akorat sdileni USB disku je trosku pomalejsi, ted vysel novy model E4200, ten by to mel resit. Existuji levnejsi znacky, jako TP-LINK , Belkin atd. ale to je obvykle problem v nevyrovnanosti vykonu. Tezko radit, za lepsi vec se proste vice plati.
anonymni