jak se dostat do ap wl-1120ap

Routery, AP, switche, huby, ethernet

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod t.ryba 22. 6. 2011 08:16

Dobrý den,
bohužel marně se pokouším dostat do AP OvisLink WL-1120AP. Proto bych se rád zeptal na radu co dělám špatně?
Můj postup:
-nastavím IP adresu počítače 192.168.100.253, masku 255.255.255.0
-spojím LAN1 port AP se síťovkou počítače nekříženým kabelem
-připojím k AP anténku
-zapojím AP do elektřiny
-držením tlačítka reser po 10sekund se snažím AP vyresetovat do továrního nastavení

problém - začne blikat kontrolka ErrStatus a po zadání tovární IP do prohlížeče (192.168.100.252) není server AP nalezen.
Už se o to pokouším delší dobu, prosím o jakoukoli radu co s tím, tipuji že se mi to nedaří vyresetovat do původního nastavení, nebo to mám špatně spojeno?
Díky
t.ryba
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ondy.Boom 22. 6. 2011 10:17

Pokud se rozsviti kontrolka ErrStatus, tak zarizeni nepracuje spravne a tudiz to bude asi ten problem, proc se na neho nemuzes pripojit. Stisknutím tlačítka na více než 10 sekund pro obnovení továrních nastavení. Ale takove zarizeni bych dneska uz spise vyhodil.
Ondy.Boom
Junior

Odeslat příspěvekod vladimir 22. 6. 2011 10:29

Kontrolka se rozbliká = běží selftest po resetu a restartu. To je O.K.

Nenapsal jsi, jestli bliká donekonečna. To už by svědčilo o problémech, jedna z možností by bylo, že odešel kondenzátor v napájecím zdroji.
vladimir
Expert

Odeslat příspěvekod t.ryba 22. 6. 2011 10:42

jak to mám teda zkusit? stusknout a držet tlačítko reset hned po zapojení do elektřiny, nebo až zhasnou všechny kontrolky?

AP fungovalo pro příjem wifi, byly pevně nastavené ip adresy a bez problémů jsem se do něj dostal. Poté co jsem přešel na 5GHz a provozovatel na novém AP nastavil DHCP a starý ovislink dal jen jako mezikus pro "zesilování signálu" už jsem se na něj nedokázal dostat a funguje jen jakoby hub (net jede z nového ap 50cm kabelem do ovislinku a z toho dlouhým kabelem přes celý dům, kdy na pc je nastaveno získat ip adresy z dhcp.)
Když jsem chtěl najít adresu ovislinku abych si na něm nastavil wifi po domě, nedokázal jsem najít jeho adresu. Proto jsem ho připojil jen k pc, na pc nastavil pevnou ip, zkusil vyreserovat. jenže po připojení jen jednoho kablu a nastavení pevne ip na pc blika donekonečna ta kontrolka ErrStatus
t.ryba
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vanamond 22. 6. 2011 11:17

ovislink wl1120ap je "802.11 b only" AP pro 2,4GHz. Ty dva ethernetové porty fungují jako switch na 100 Mbit.
S původním firmware je po resetu ( nechat najet, pak držet reset tak dlouho, dokud AP neprovede restart, tedy probliknou všechny kontrolky. Pro shození do výchozího nastavení po chybách firmware stisknout reset, držet a přitom zapnout napájení a držet, dokud neproblikne nový restart - vše cca 30-35 sec, obvykle ) na IP 192.168.100.252 s maskou 255.255.255.0
( novější firmware ho přepnuly do USA režimu, takže neviděl kanály 12 a 13, fungoval jen do jedenáctky včetně ) Pokud tam je appro firmware, tak je po resetu na DHCP, jen u starších APPRO na původní adrese 192.168.100.252.

Pokud AP ani po hrubém resetu nenajede ( stále bez konce pomalu bliká kontrolka Err status, tedy zápis do flash ) tak Ap zahoďte, jakákoli oprava je - vzhledem k ceně, za které se dá funkční wl1120ap na aukru koupit - nerentabilní.
Trust in God and keep your powder dry !
vanamond
Junior

Odeslat příspěvekod t.ryba 22. 6. 2011 18:17

Děkuju za odpověd, opravdu jsem ten reset musel držet dlouho. Pak byly ještě problémy že rozhraní (web server AP) byl uplně jiný než jsem čekal a než byl původně (což nechápu a doufám že jsem někomu nezrušil wifi), ale po pár hodinách nastavování už net jede jak jsem chtěl. Ještě jednou díky ;)
t.ryba
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vladimir 29. 3. 2016 17:41

Ten 1120AP tam určitě není jako "mezikus kvůli zesilování signálu" (na 50cm dlouhém kabelu žádné podstatné ztráty nevzniknou), ale nejspíš tam je proto, abys měl ne jenom 5 GHz, ale i 2,4GHz wifi signál. Pokud máš nový hlavní wifi-router 2,4+5GHz, je tam ten Ovislink nejspíš k ničemu.

Nastavil jsi na počítači ručně adresu 192.168.100.253? Minimálně po resetu (viz výše) by ses do něj měl dostat.

Doporučuji access pointu nastavit nějakou volnou adresu sítě, kterou vytváří hlavní router a poznačit ji tužkou na spodní stranu WL-1120ap, abys ji nezapomněl. (Pokud ten provider nebyl bl*ec, tu adresu změnil, ale možná ti neřekl, jakou nastavil, proto je možné, že to bude fungovat až po resetu. )
vladimir
Expert

Odeslat příspěvekod wojta 29. 3. 2016 18:28

Pokud si to dobře pamatuju (je to už docela starý kus HW), tak ten firmware umožňuje připojení výhradně z IP 192.168.100.254. Takže na PC nastavit tuhle adresu.

update: Jo to bude nejspíš ono - http://wiki.pvfree.net/index.php/Navod_ ... _WL-1120AP
C:\>ver
MS-DOS Version 5.00
wojta
Pokročilý

Odeslat příspěvekod vladimir 29. 3. 2016 19:08

Nemáš pravdu. Pro vstup do webové administrace to může být jakákoliv adresa sítě 192.168.100.x kromě 192.168.100.252, kterou má ten access point. (Nehledej v tom záludnosti firmwaru, jsou to jenom základní vlastnosti protokolu TCP-IP - aby se PC spojil s AP, musí s ním být ve stejné síti.)

Citace z návodu od výrobce pro originální firmware: The AP’s default IP address is 192.168.100.252. Please make sure your computer IP is in the same subnet as the AP (i.e. 192.168.100.x)
vladimir
Expert

Odeslat příspěvekod wojta 29. 3. 2016 19:26

Mám pravdu, pokud se jedná o alternativní firmware (lukic) příslušně upravený, který používalo dost CzFreečko a podobné organizace.
Jedná se o tenhle řádek, který tam v konfiguraci je (viz. odkaz z mého příspěvku).
Kód: Vybrat vše
iptables -A INPUT -s 192.168.100.254 -j ACCEPT

Ostatní iptables zahodí-
MS-DOS Version 5.00
wojta
Pokročilý

Odeslat příspěvekod vladimir 29. 3. 2016 22:06

Opravdu někdo plošně všem zákazníkům ručně doprogramovával přes telnet firewall? Pokud by nenastavili každému AP přes telnet jedinečnou adresu, ani by se nedostali přes WAN do administrace.

Pokud by to skutečně byl AP s touhle ručně provedenou úpravou, nešla by v administraci změnit IP-adresa, respektive po její změně by byla webová administrace až do zresetování (možná jenom do restartu) AP nepřístupná.

A pokud by jedinečnou adresu telnetem nastavili, pak by ani po resetu nebyla administrace přístupná na adrese 192.168.100.252, ale na té nastavené.
vladimir
Expert

Odeslat příspěvekod wojta 30. 3. 2016 05:09

Tak tahle IP tam je nastavená jako druhá na rozhraní eth0, tu první je možné libovolně měnit, i z rozhraní, pokud ji tam někdo nezapeče natvrdo. To už jsou spekulace, může to být něčím úplně jiným. Já jen říkám že by měl zkusit na PC nastavit tu adresu 192.168.100.254 a připojit se na adresu 192.168.100.252, pokud mu to nejde jinak.
Osobně bych tenhle archaický kus HW spíše vyřadil kvůli nízké rychlosti a nedostatečnému šifrování.
MS-DOS Version 5.00
wojta
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kysa 30. 3. 2016 18:30

Pokud si dobře vzpomínám, tak byly i FW bez webu, kvůli úspoře místa. Asi bych skusil ping, jestli funguje, ale taky může být zakázaný.
Osobně bych to poslal do červeného kontejneru a koupil něco normálnějšího.
Kysa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Faqeer1 9. 4. 2016 11:48

Pokud ten provider nebyl bl*ec, tu adresu změnil, ale možná ti neřekl, jakou nastavil, proto je možné, že to bude fungovat až po resetu.????

Ali
Faqeer1
Kolemjdoucí