port ip kamery, Cotier a Synology NAS

Routery, AP, switche, huby, ethernet

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod zidekadam 5. 6. 2013 12:24

Zdravim vas,
koupil jsem si kameru Cotier TV-659L/IP a chtel jsem obraz zaznamenavat na Synology NASu.

problem je, ze vzhledem k tomu ze je kamera typicky cinska, ma i "cinsky" navod (sice v anglictine, ale stejne hromada blabolu)

Kamera umi ONVIF takze dostat obraz do Synology Surveillance Centra neni problem, ale neprisel jsem na to, na jakem portu vysila v plnem rozliseni ... 80 je jenom na minor stream 350×200 nebo tak nejak ... jak se dostat na main stream opravdu nevim.

rtsp stream na vlc bezi v plnem formatu, ale ten zase zda se neumi Synology :-/

nenapada vas nejake reseni? Diky
první je jen jeden!
mTX770>mD520>n5110>sMT50>sST55>...n6230i>n6233>tmCompact IV>mDefy>...>Huawei G500
zidekadam
Junior

Odeslat příspěvekod (C) 5. 6. 2013 14:00

Mam v podstate tu samou kameru (akorát jinej nazev) a co jsem ji zkousel tak fungovala normalne. Jaka je verze DSM na Synology a Surveillance Centra ?

Oprava: Ted jsem to zkousel, a je to opravdu tak, ale když jsem to testoval poprvé před cca 9mesici na DSM 3.x, tak si myslim ze to slo spravne.

Problém ONVIF je ten, ze Vam stejne nezarucuje ze jednotlive komponenty budou spolu spravne spolupracovat :-(
(C)
Junior

Odeslat příspěvekod zidekadam 5. 6. 2013 15:33

DS je 4.2 ... a tobe to v tom SS jede na norlamni stream? muzes se mi tedy podivat jaky mas nastaveny port u kamery?
první je jen jeden!
mTX770>mD520>n5110>sMT50>sST55>...n6230i>n6233>tmCompact IV>mDefy>...>Huawei G500
zidekadam
Junior

Odeslat příspěvekod (C) 5. 6. 2013 17:22

Myslel jsem tim, ze je to tak jak pises ty, tzn. funguje to jen přes minor stream. Port mam taky 80. Portem to neovlivníš, je to dany ONVIFem - jsou ruzny verze a vyrobci je tak trosku ruzne "prznej" - ostatne jako kazdej jinej standard.
(C)
Junior

Odeslat příspěvekod vanamond 5. 6. 2013 18:21

Tuhle konkrétní kameru neznám, ale obecně je to tak, že na portu to nezáleží. Zvolíte si porty pro komunikaci ( např. web 80, rtsp 554 a rtp 50000 ), nastavíte ip adresu kamery ( např. 192.168.5.3 ) a na nich to komunikuje. Rozlišení a stream si volíte příkazem, všechno na stejném portu, takže příkaz pak vypadá třeba následovně:
( pro sxga rozlišení)
AVControl: profile[1] running 0
AVControl: audio[201] running 0
rtsp-svr: client request: 'OPTIONS' 'rtsp://192.168.5.3:554/media.amp?videocodec=jpeg&resolution=sxga' 'RTSP/1.0'

pro volbu audia je podobný příkaz, mívá to řadu variant a možností nastavení.
Takže závěr:
To, že Synology Surveillance station nespolupracuje dobře s Vaší kamerou znamená, že tam jsou špatně ty příkazy volby, například jste zvolili jiný typ kamery, anebo jsou tam ty příkazy připravené špatně.
Oosbně bych napsal na Synology, co s tím, a když nic, tak se to dá ( ty příkazy ) vytahat z manuálu kamery a zadat do Synolgy SS ručně.
Trust in God and keep your powder dry !
vanamond
Junior

Odeslat příspěvekod (C) 5. 6. 2013 18:46

Rucne to bohužel nejde. Ja mam SS verzi 6.0-2383 na DS109j. Uz existuje novejsi verze SS, ale není bohužel uz pro tento typ Synology.
(C)
Junior