Nefunkční zásuvka RJ45

Routery, AP, switche, huby, ethernet

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod pestis_pestis 23. 6. 2013 14:14

Zdravím, prosím o radu.
Mám po domě rozvedenou kabeláž, síť normálně funguje (router, switch atd.) Bohužel přestala fungovat pravděpodobně zásuvka. Po zapojení počítače se opakovaně objeví pouze připojování sítě a poté hlásí "Neznámá síť - připojení není k dispozici" V jiné zásuvce ten stejný počítač funguje, vše vyzkoušeno s fungujícími kabely. Po rozebrání zásuvky není viditelné poškození na konektorech ani na vlastním zapojení. Možnou příčinou by mohlo být, že zásuvka je špatně přístupná (za nábytkem) a kabel od počítače se musí ohýbat a mechanicky se namáhá vlastní spojení.
Ve zdi jsou dvě koncovky = nejdříve odešla jedna, poté druhá.
Dotazy:
1) je příčina ve vlastní zásuvce = koupit novou zásuvku a napojit nový konektor?
2) pokud ano, dá se koupit jen ten konektor nebo se musí koupit celá zásuvka tzn. včetně krytu., hledal jsem na netu a všude prodávají jen zástrčky mraky druhů, ale zásuvky jsem nenašel.
Díky za pomoc
pestis_pestis
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MiK 23. 6. 2013 15:24

Tohle je úkol pro měřák. Jednodušší řekne pouze, který drát je ucpaný, složitější i kde.
MiK
Junior

Odeslat příspěvekod vladimir 23. 6. 2013 15:26

Koupit novou zásuvku, která má konektory směřované dolů a tím pádem nebude lámat kabely za nábytkem.
vladimir
Expert

Odeslat příspěvekod Erg.Noor 25. 6. 2013 23:28

Jak uz tu nekdo psal - nejdriv merak a zjistit co je spatne. Jestli menit celou zasuvku to zavisi na tom, co je zac - jsou zasuvky, kde vymena vnitrku prijde nastejnou jako cela nova. U nekterych se daji vymenit jen jednotlive keystony (a delaji se i jako beznastrojove provedeni). U zasuvek, ktere maji oba konektory napojene primo na "plosnak" dochazi casto pri paceni kabelu k povytazeni konektoru a tim ke spatnemu kontaktu s konektorem - rozebrat a dotlacit konektory. A nasledne postavit nabytek o par cm dal :D
Per aspera ad astra!
Erg.Noor
Junior

Odeslat příspěvekod vladimir 26. 6. 2013 08:26

Ono ani patch kabelu nesvědčí, když je hned za konektorem lámaný do pravého úhlu.
vladimir
Expert