Vzdálená pomoc - jaký SW?

Routery, AP, switche, huby, ethernet

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod mh 7. 4. 2014 13:41

Zdravím,

řeším, jak vyřešit občasnou vzdálenou pomoc pro několik PC (jednotky, nikoli desítky). Obvykle se jedná o podporu typu: úprava nastavení mail klienta apod. Líbí se mi TeamViewer, ale 12kKč se mi popravdě dávat nechce, když se to využije jednou nebo dvakrát ročně. Na vybraných PC, která mají W7 Pro se využívá vzdálená plocha, ale to také není ideální díky vazbě na IP.
Nemáte tip (odzkoušeno) něco podobného TW, co by bylo šifrované a zároveň to stálo méně?
Mnohokrát děkuji za každou radu.
mh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hoax 7. 4. 2014 14:17

Jestli za tu podporu nejste placen, tak bych ten Teamviewer použil. Pro osobní použití je to licenčně ok. Alternativa mě napadá Logmein, má free verzi, tam o omezení nevím.
hoax
Junior

Odeslat příspěvekod malcolmX 7. 4. 2014 14:46

Jako 'nouzovka' se da vyuzit i VNC. Pokud se rozhodnes pro TeamViever, nainstaluj na cilove stanice pouze TeamViewer Host.
malcolmX
Junior

Odeslat příspěvekod mh 7. 4. 2014 17:33

Za podporu placen nejsem, ale jedná se o PC ve firmě, takže by mi to bylo minimálně nepříjemné:)
O Logmein jsem něco četl a vypadalo to dobře. Jediné co se mi na TV líbilo víc bylo logování. Každopádně to za 11700,- asi nestojí:)
Díky
mh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod silenyJohn 7. 4. 2014 17:40

a co radmin? http://www.radmin.cz/ordering/index.php
$49 za jeden pc neni zas tak moc.
silenyJohn
Junior

Odeslat příspěvekod Milanr1 7. 4. 2014 17:44

Pokud se jedná výhradně o klientské OS na bázi MS WNT, měla by stačit Vzdálená pomoc.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod mh 7. 4. 2014 18:30

tak jsem zkusil Logmein a ejhle, už nejde využívat ve free režimu.

Ano, jedná se jen o Windows 7 Home a Pro.

//Tak jsem Vzálenou pomoc zkusil mezi W7 Pro a W8 Pro a ani z jedné strany to nejde (nemám tušení proč - fw vypnuté apod.). To už bych byl na uživatele moc krutý.
mh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod karlos00x 7. 4. 2014 21:42

milane nevim jaka je aktualni situace ale par let zpatky byla (aspon pro me) vzdalena pomoc nepouzitelna. Ani jednou se mi to nespojilo. NAT.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Bespi_ 7. 4. 2014 22:08

A to je problem si to do firmy udelat VPN ? Pak se NAT neresi. Bude to i bezpecnejsi.
Bespi_
Junior

Odeslat příspěvekod karlos00x 7. 4. 2014 23:38

Bespi: a kdyz potrebujes nekomu neco ad-hoc?
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod mh 8. 4. 2014 08:29

Koukal jsem na UltraVNC a to nevypadá špatně, až budu mít chvilku, tak to celé projdu.

Je pravda, že by VPN nemuselo být špatnou volbou. Jen jsou to 3 pobočky ve 3 městech + notebooky, tak by to bylo na delší nastavování... Máte zkušenost přímo s integrovaným VPN ve Windows nebo byste doporučili třeba OpenVPN?
mh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 5h1nj1 8. 4. 2014 09:59

VPN je na "delsi nastavovani" uplne stejne jako UltraVNC.
Vyhoda TV je prave v tom, ze tyhle veci resit nemusis, spojeni probehne pres servery TV. Free alternativa se stejnou funkcnosti neexistuje, pokud vim.
5h1nj1
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 8. 4. 2014 10:17

VPN nakonfiguruješ přímo v GPO v AD, takže uživatel nic konfigurovat nebude a jen klikne na Připojit.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod cabman 13. 4. 2014 19:00

hoax píše:Jestli za tu podporu nejste placen, tak bych ten Teamviewer použil. Pro osobní použití je to licenčně ok. Alternativa mě napadá Logmein, má free verzi, tam o omezení nevím.
jen bych upozornil, že licnce teamWiever řeší bezplatné mácí použití a placené firemní použití. Tak že je třeba licence i když zdarma poradíš kologovi na firemním pc ... .
cabman
Junior

Odeslat příspěvekod mh 15. 4. 2014 10:13

Ano, proto TV používat nebudu. Všude, kde je potřeba jsou 7 Pro, takže je asi nejpohodlnější nastavit tunel. Kupovala se stejně nová PC, takže to byla investice o 800,- na stanici vyšší...
Až bude chvilka, zkusím to VPN a když by to zlobilo, tak vzdálená plocha.
mh
Mírně pokročilý

Další stránka