Co a jak nastavit pro domácí kameru z jiné wi-fi?

Routery, AP, switche, huby, ethernet

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod rydlo 13. 10. 2016 07:26

To Kysa - já jsem se rozčiloval? To si nemyslím.
- ty dvě IP jsou moje - jedna je přes VPN
- operátorky o2 jsem se ptal a ta mi řekla, že všechny IP v pásmu LTE jsou veřejné
- ta nezakrytá IP s problematikou nesouvisí, byla pro ten účel změněná
Podstatou prosby o pomoc bylo, jak mohu dosáhnout přístupu k wifi kameře zvenčí. Jakým způsobem toho dosáhnu je mi jedno. V mém dřívějším postu jsou screeny okének z routeru, očekával jsem že někdo napíše jak je mám nastaveit.
Zajímavý je tento názor:
Obrázek
rydlo
Junior

Odeslat příspěvekod jackbrno 13. 10. 2016 08:00

rydlo:
promiň, ale s tebou je to opravdu jak s mongolem... Přestaň pořád do diskuze lepit nějaké obrázky z routeru nebo teď z jiných diskuzí, to opravdu nikoho nezajímá a začni konečně dělat co ti píšem, jinak se nikam nedostanem. Zapomněls totiž zmínit jednu zásadní věc, že máš doma internet přes LTE. Tam se dá s jistotou říct, že ti operátorka vykládá blbosti, protože přes mobilní síť rozhodně O2 nedává veřejné IP adresy, to je jen placená služba. Jak jsem ti už někde psal, spolehlivě ověříš veřejnou adresu tak, že se podíváš do nastavení routeru do sekce WAN, jakou tam máš od poskytovatele IP adresu a potom si otevřeš webovou stránku mojeip.cz a srovnáš, jestli ta IP adresa ve WAN v routeru je shodná s IP adresou, kterou ti napíše web mojeip.cz. Pokud jsi skutečně připojen přes mobilní internet, tak na 99,99% nemáš veřejnou IP a ty adresy nebudou shodné, takže je zbytečné cokoliv dál řešit, přístup zvenčí do tvé domácí kamery není možný.
jackbrno
Junior

Odeslat příspěvekod Kysa 13. 10. 2016 17:59

Nezlob se na mě, ale pokud nechceš slyšet a číst to co je realita, tak se neptej. Ano, ptal ses na nastavení routeru, ale nemá smysl nastavovat router, pokud to stejně nebude fungovat.
Pokud ti někdo radí, že se máš vykašlat na adresu, tak ať ti poradí jak se dostat na kameru z venku.
Kysa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod rydlo 13. 10. 2016 18:59

Asi máte pravdu pane Kysa.
Pozvu si na to profesionální firmu.
Zřejmě cena zprovoznění wifi kamery zvenčí od profi-servisu přesáhne cenu samotné kamery.
Nevadí.
Dám vědět jak jsem dopadl.
rydlo
Junior

Odeslat příspěvekod jackbrno 13. 10. 2016 19:15

rydlo:
tak to je jednoduché, pokud nejsi śchopen akceptovat od nás, že k tomu nezbytně potřebuješ veřejnou a statickou IP adresu, tak budeš potřebovat odbornou firmu, která ti za drahé peníze řekne, že potřebuješ veřejnou statickou IP adresu... Až ti to firma řekne a ty si ji milostivě zařídíš, tak se potom ozvi, nastavení routeru je už poměrně triviální, to bys mohl s naší nápovědou zvládnout.
jackbrno
Junior

Odeslat příspěvekod (C) 13. 10. 2016 19:31

Skoda ze není uveden typ kamery (nebo odkaz na prodejce), protože spousta vyrobcu nabizí pripojeni přes cloud a v tomto pripade není verejna IP třeba.
(C)
Junior

Odeslat příspěvekod jackbrno 14. 10. 2016 08:18

Kolega tazatel se bohužel neobtěžuje sdělit ani základní informace, o jakou kameru se jedná, to je pak těžké. Nicméně s tím cloudem, to se týká jen omezeného počtu značkových výrobců a ne zrovna nejlevnějších IP kamer.
jackbrno
Junior

Odeslat příspěvekod rydlo 14. 10. 2016 11:07

Pravdou je, že bude lepší se obrátit na profesionální firmu, protože týpci jako je jackbrno se tu jen předvádí snad proto, aby oslnil stejně neochotné rádobychytráky jako je on sám. Snad abychom si všichni řekli "...ten jackbrno - to je ale machr co? Ten to tomu BFU nandal co?"
Raději zaplatím někomu kdo to umí, než se tu trápit s jackbrno, který ani neví co to veřejná IP je, neví, že je možné komunikovat ven/dovnitř s přístroji v domácí síti zvenčí. (sdílená pocha, TeamViewer, Skype, WhatsApp...a pod.) A to i bez nějaké zpoplatněné údajně "veřejné" IP.
Pak nakonec z toho machra vylezlo, že si mám porovnat tu IP (veřejnou), kterou mi ukáže http://it.cestuji.info/mojeip.php s WLAN. Když mu dám screeny jednotlivých menu z routeru, aby mi poradil kde to je a co mám udělat, tak mi vynadá, že sem dávám obrázky. Zkrátka machr.
Takže shrmuto:
Obracím se tedy teď na servis a nechám si udělat kompletní zabezpečení objektu se 4mi kamerami. Původně jsem si myslel, že s vaší pomocí zkusím rozchodit jednu kamerku (má pohybové čidlo, alarm, duální audio, noční vidění) a pak přidám stejné kamery na další místa.
rydlo
Junior

Odeslat příspěvekod calebcox 14. 10. 2016 11:22

Akorat mesni detail, Skype, TeamViewer atd. v pripade ze nema klient unikani verejnou IP (a tudiz nepruchozi prozadavky z venci) pouzivaji na sestaveni spojeni vlastni servry... aby to bylo pouzitelne i pro neznale.

Verejnou IP adresu (tj. dostupnou z internetu) budes mit vzdy.. jde o to zda-li je unikatni pro tebe a nebo je z duvodu setreni temito adresami za ni schovano vice ucastniku daneho poskytovatele. Pokud ji unikatni nemas, tak proste primy prostup z venci nepujde. Resenim je jak jiz ostatni zminovali zaplatit si "pevnou IP" (neresim ze to poskytovatele takhle blbe nazivaji) nebo pokud vyrobce kameri poskytuje nejaky "cloudovy"pristup - tj. obchazi to co popisuji vyse.

Z cele komunikace mi jako jediny neochotny vychazis ty Rydlo... nehodlas nic zjistovat, nic pochopit, ale mame ti to zaridit... bohuzel vesteckou kouli mam zrovna v servisu takze nepomohu ;)

BTW WAN a WLAN neni to same ;)
calebcox
Junior

Odeslat příspěvekod Ming 14. 10. 2016 12:22

Takže v O2 routeru Nastavení>Wlan>Základní nastavení sítě WLAN by měla být vidět IP adresa, pod kterou je Váš router vidět zvenčí. Pokud se to shoduje s IP adresou z http://it.cestuji.info/mojeip.php, dá se radit dál (Vaše IP je veřejná a jednoznačná) pokud ne, je Vaše IP pseudoveřejná, čili je schovaná za nějakým bazmekem v O2, který se pouze stará o směrování několika základních portů (13 pro http apod), ale s tím, že komunikace začíná u Vás jako u klienta. Na stránce mojeip.php je to popsáno srozumitelněji.
To, že funguje Skype, Teamviewer apod. je proto, že Váš počítač funguje jako klient, který se připojuje na tyto veřejné servery a navazuje s nimi spojení. Pro sdílení dat z IP kamery do vnější sítě (=celý internet) potřebujete z Vašeho routeru "udělat server" viditelný zvenčí a směrováním portů docílit žádaného spojení na Vaši IP kameru.
btw. nejsem síťař, toto je můj "selský" pohled na věc.
Edit: to jestli je kamera Wifi nebo ethernet a zařízení odkud se koukáte rovněž je nepodstatné. V rámci Vaší domácí sítě to fungovat bude. Otázkou je, zda nejenže z Vaší domácí vidíte ven (proto máme ten internet, že), ale zda je Váš router (mj prostřednictvím veřejné IP) schopen příjmat požadavky z vnějšku Vaší domácí sítě. Což zase sebou může nést jistá bezpečnostní rizika.
Be fun!
Ming
Ming
Junior

Odeslat příspěvekod (C) 14. 10. 2016 20:33

Proc jste stále neuvedl typ kamery?
(C)
Junior

Odeslat příspěvekod jackbrno 15. 10. 2016 08:49

rydlo:
Tys očekával odpověď ve stylu "stáhni si aplikaci XY a pojede to". A nejsi schopen akceptovat fakt, že to takto jednoduše nejde. Dále pleteš WLAN a WAN, což je opět zcela něco jiného. K tomu se ještě neobtěžuješ napsat ani ty nejzákladnější informace, jako typ kamery nebo to, že máš internet přes mobilní síť, nikoliv pevnou přípojku. Kdybys to napsal hned, věděli bysme, že nemáš veřejnou IP. Potom bysme dle typu kamery mohli zjistit, zda její výrobce provozuje pro své výrobky server v internetu, který umí zprostředkovat spojení pro kamery s neveřejnou IP. Ty do toho pleteš služby typu Teamviewer a Skype, což jsou ovšem služby, které právě mají svůj server v internetu, proto fungují i s neveřejnými IP. Kamera (pokud takové server nemá), s neveřejnou IP nikdy fungovat nebude, protože není jak na ni směrovat dotaz. Bohužel, chyba je na tvojí straně a nespočívá v tom, že něco neznáš, ale v tom, že arogantně zcela ignoruješ, co ti píšeme a meleš si pořád to svoje. V tom případě ti opravdu nezbývá než za svůj způsob komunikace prostě platit, protože nejsi člověk, kterému lze poradit. Přitom základní radu dostals hned v první odpovědi a spočívala v tom, že potřebuješ veřejnou IP a následně nastavit port forwarding v routeru. A že veřejnou IP ti zajistí poskytovatel internetu a s nastavením port forwardingu ti bez problému poradíme. V první řadě ale musíš mít tu veřejnou IP, tedy pokud se konečně nebudeš obtěžovat sdělit nám typ kamery, aby se dalo zjistit, zda náhodou její výrobce neprovozuje výše uvedený server v internetu. Na sdělení těchto informací opravdu nemusíš být IT inženýr, stačí jen méně arogance a více číst, co ti lidi píšou...
jackbrno
Junior

Odeslat příspěvekod zrom 15. 10. 2016 09:47

žádný nastavování routeru nepotřebuješ.. pokud používáš app. Yoosee jak píšeš, tak to bude nějaká tahle kamera?
http://eud.dx.com/product/escam-ant-qf605-1-4-cmos-1-0mp-720p-p2p-ip-camera-w-10-ir-led-ir-cut-tf-white-eu-plug-844384757

Tahle a podobné "cloudové" kamery nepotřebují pevnou IP abys na ně mohl odkudkoliv... Kamera se připojuje do účtu který sis v aplikaci Yoosee vytvořil a díky tomu se propojí odkudkoliv i bez pevné IP adresy..

Používám dvě podobné kamery už rok a ačkoliv jsou od různého výrobce tak aplikace Yoosee je stejná a obě fungujou na mobilu kdekoliv bez speciálního nastavení portů a pevný IP..
zrom
Junior

Odeslat příspěvekod rydlo 15. 10. 2016 14:26

zrom - to je ono !
Jak se tedy přihlašuješ zvenčí?
Uvnitř domácí sítě mi to chodí bezvadně jak na PC, tak na androidu (apka YooSee)
Ta kamerka má dané nějaké číslo 3C ID 46xxxxx a při zprovoznění YooSee to chtělo jednak to číslo a pak určit své jméno (email) a heslo.
To samé to chtělo zadat v PC v tom CMSClientovi.
Takže když budu na jiné wifině, stačí když se na ni připojím a jen si na mobilu otevřu tu aplikaci YooSee ? Kdekoli na světě budu mít komunikaci se svou kamerkou?
Tak to je pecka! A já se s tím trápím jako vůl.
rydlo
Junior

Odeslat příspěvekod jackbrno 15. 10. 2016 14:37

rydlo: kdybys místo lepení obrázků z routeru hned napsal typ kamery, nemusel ses tady rozčilovat dva dny a mohlo být vyřešeno dvěma příspěvky...
jackbrno
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka