192.168.1.1? To je buď hodně starý firmware. Nebo se na 1.1 změnila automaticky, aby nekolidovala s D-linkem, který z výroby používá 192.168.0.1 (TP-linky s novým firmwarem to umí). Nebo ji někdo ze stejného důvodu změnil ručně.
Adresy TP-linků by měly být rozdílné ze stejné sítě, tedy 192.168.0.1 a 192.168.0.2 nebo 192.168.1.1 a 192.168.1.2.
Klonování: napřed si v D-linku zjistíš, jakou má MAC-adresu (někde ve webové administraci by to mělo být vidět) a pak v administraci TP-linka v menu Network / MAC clone tu adresu napíšeš do horního okýnka, save a restartovat (odpojit na chvíli od elektřiny.
Ano, defaultně získávají routery na WAN nastavení automaticky z DHCP serveru.
Změna MAC na LAN: tak to jsem pro změnu ještě neviděl já. Nedovedu si ani představit, k čemu by to bylo dobré.
A jednou se mi stalo, ze jsem resetoval toho dlinka a net nesel a vyskocila mi hlaska v prohlizeci od providera, ze se zmenilo zarizeni tak jsem jim poslal svoje udaje a zas to pak jelo takze to asi melo souvislost s tou mac adresou
Tak to udělej stejně. To je nevýhoda klonování, že po resetu do výrobních nastavení se zase vrátí adresa z výroby.