Prosim o radu. Mam doma od internetoveho providera opt.konvertor spolu s routrom Huawei EG8145V5, ale nastavovanie je jednak biedne, a co je este horsie, pri kazdom vypadku sa resetnu nastavenia - takze je to nepouzitelne. Mam za neho preto zapojeny starsi TP-Link Archer C7, ktory potom pustam cez switch do mojej LAN siete. Funkcne je to vsetko OK, avsak je to velka cierna krabica, ktora mi nesedi vobec dizajnovo na mieste, kde mam sietove veci pokope. Chcel by som nieco mensie ako ten Archer, bez wifi a pomerne jednoducho nastavitelne.. Wifi mam riesenu cez TP-Link Deco M5 k plnej spokojnosti a teda nepotrebujem/nechcem router s wifi.
Nepotrebujem ani zlozite veci ponastavovat, bezpecnost, nejake to DHCP s priradenim pevnej IP, nejaky port-forwarding kvoli NASke (Synology, vzdialena sprava a vlastne cloud ulozisko).
Zatial som nasiel len malo LAN routerov, chvalia Mikrotik RB750Gr3 (Hex), ale hoci som neni uplny amater, tych nastaveni je tam sialene vela a nepotrebujem travit vela vecerov, aby som to rozbehal.
Vzhladom na to, ze mam doma vela zariadeni od TP-Linku, bolo by fajn, keby sa naslo aj od TP-Linku nieco podobne, ale nenasiel som. Znacka samozrejme nie je nejaka dolezita podmienka, hlavne nech je to viac user-friendly ako Mikrotik.
Dakujem za tipy.