od kultus 9. 7. 2023 15:25
Milsimr: je mi jasne, jak to myslis, ale bazar opravdu resit nechci.
Ten "unmanaged" zyxel znamena, ze tam vubec nic nenastavim? Nerikam, ze potrebuji profi funkce a moznosti konfigurace a ze zacatku to bude spis plug & play (pokud bude vse fungovat), urcite je ale dobre mit k dispozici v pripade nejakych problemu alespon zakladni nastaveni. A co se tyce krabice, vic by mi vyhovovalo reseni TPlinku, indikatory pro kontrolu vepredu a veskere porty a napajeni vzadu, nemam v racku vyvazovaci listu, tak mi to bez ni prijde divny, ale lakaji mne ty 1Gbit porty ikdyz je ted nevyuziji, to bych tam musel v budoucnu zapojit NAS nebo nevim co...kazdopadne dik za tip.
Jeste se zeptam k tomu TPlink SL 1311P, mozna blbe...kdyz switch pripojim k routeru pres port Uplink2, da se k Uplink 3 portu pripojit dalsi koncove zarizeni, treba notebook nebo zasuvka do pokoje? Anebo se da pripojit uz jen 8 koncovych zarizeni (kamery, NAS, NVR,...) do PoE portu 1-8? Jinak tedy predpokladam, ze kdyz pripojim nePoE zarizeni, tento switch to detekuje a neposle 48V do nekompatibilniho zarizeni a nemusim to rucne konfigurovat. Tuto funkcionalitu povazuji za samozrejmou a videl jsem ji v popisu u jineho PoE switche. Proto se radeji ptam. Diky.