PoE switch

Routery, AP, switche, huby, ethernet

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod meda2016 19. 7. 2023 10:05

Jen s křížkem po funuse dám odkaz na zkoušečku propojených vodičů v Ethernet kabelu, u které nezabolí, když bude použita jen jednou.
https://www.alza.cz/w-star-ws468rd-d722 ... ssionPosts
meda2016
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kultus 27. 7. 2023 12:41

Dik, ale vsechny propoje realne funguji, tak to uz nebudu resit. Jinak switch a kamery funguji bezvadne. Velika spokojenost s RLC520A, kdyby pristi rok zlevnila 4K verze sel by do ni. Chci se ale jeste zeptat, asi zase blbe, ale jak budu mit vic casu chtel bych rack konecne uklidit a poresit 19" patch panel Cat6. Daji se do beznych patch panelu zapojovat i PoE zarizeni nebo je potreba nejaky specialni anebo do nej kamery nezapojovat vubec?
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod meda2016 28. 7. 2023 10:34

Jako každé pasivní propojení. Pokud je uděláno správně, musí, fungovat.
meda2016
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kultus 29. 7. 2023 19:08

Tak nevim, jestli jsem byl pochopen. Cat6 kabely-rozvody jsou na rozvod PoE napajeni nachystane (standard pro Cat6), je na to nachystany i Cat6 patch panel, treba nejaky od Solarixu? Aby se neco treba "nespalilo"? Parametry produktu o tom mlci a pokud to neni oficialne podporovane, tak to delat nechci a ty kabely ke kameram necham radeji bokem rovnou do switche...
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 2. 8. 2023 15:09

Tak jo, podpora Solarixu potvrdila, ze prenos napajeni PoE i PoE+ neni problem. Otazka je, kterou cestou se vydat, koupit kompletni 24-portovy patch panel Cat6 nebo modularni a dokoupit potrebne Cat6 keystony. Vyhoda modularniho reseni je mi jasna (napr.vymena keystonu pri poskozeni nebo jednodussi prace pri narazeni-rack mam vysoko a pod nim je pracka se susickou :D ). Potrebuji ale zapojit 18 pozic a pri tech cenach za kus to vyjde draz nez koupit kompletku. Jsou jeste nejake vyhody modularniho reseni, o kterych se vyplati premyslet? Jsou nejake problemy s levnejsimi patch panely (Digitus, Genbird a jine OEM...)? Datacom uz ma skoro stejnou cenovku jako Solarix. Dik predem.
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 22. 8. 2023 06:29

Tak odpovedi zadne, presto jsem vse (krome koaxialu pro TV) dodelal...asi to nebude nikoho zajimat, ale nakonec jsem vzal modularni patch panel od Solarixu + 18ks jejich samozarezavacich keystonu, se kterymi to slo celkem snadno. Vsechny propoje odzkousene jak zkouseckou, tak manualne notebookem stylem: jede internet-jede, rychlost odpovida a system pise 1Gbit internet. Kamery pres patch panel taky pekne funguji. Kvuli par patch kabelum jsem nedaval vyvazovaci listu. Jeste pujcim popisovacku at to nejak vypada...
Přílohy
20230821_213810~2.jpg
20230710_181827.jpg
kultus
Junior

Předchozí stránka