Ahoj, mám Mikrotik, nastavený jako hlavní router, běží na něm DHCP a základní Firewall. K němu mám kabelem druhý Mikrotik s Wifi, vypnutý firewall, vypnuté DHCP. Veškerá komunikace tak jde přes ten hlavní router.
Problém mi nastal, když jsem chtěl připojit Wifi dongle, který mám u solární elektrárny - ten se připojuje na 2,4Ghz Wifi, zadá se mu síť a heslo a měl by se spojit, začít komunikovat se serverem na Cloudu a každých 5 minut tam odeslat data, abych mohl sledovat provoz FVE.
Akorát se mi to na tom Mikrotiku nedaří vůbec zprovoznit. Když to připojím přes Hotspot v mobilu, tak to funguje a připojí se to v pohodě. Přes Mikrotik mi neproběhne žádná komunikace. Otázka je, jak zjistit, na čem to padne a co to zařízne? Dal jsem do Firewallu i pravidlo Chain=forward action=accept (všechno téhle lokální IP povol) a přes tohle pravidlo to vůbec neprojde. Jelikož netuším na jaký porty přesně a kam na jaký servery konkrétně to komunikuje, potřeboval bych poradit, jak odchytit tu komunikaci v nějakém logu, abych věděl, kam se to snažilo dostat. Dík