Ahoj,
nechtěl jsem otravovat dotazem, čerpal info z netu. Bohužel jsem nedosáhl úspěchu.
Co potřebuji? Potřebuji v jedné místnosti napojit zařízení kabelem k routeru, který se ale k hlavnímu routeru musí připojit přes Wi-Fi, protože kabel tam aktuálně není možné dostat.
Oba routeru jsou od TP-Linku, konkrétně AX73 a starý WDR4300. Nový je hlavní, starý sekundární.
U starého jsem nahodil IP adresu na LAN z rozsahu DHCP hlavního routeru, vypnul jsem DHCP, vypnul NAT, firewall atp, aktivoval WDS Bridge a zadal MAC adresu hlavního routeru, respektive jeho Wi-Fi části, a to do obou frekvencí, tedy 2,4 i 5 GHz. U sekundárního routeru jsem ještě pozměnil SSID pro obě frekvence Wi-Fi a zadal nové heslo, které není stejné, jako u Wi-Fi hlavního routeru. Obě zařízení jsem restartoval.
K sekundárnímu routeru se připojím jak přes Wi-Fi, tak kabelem, ale bez přístupu k internetu, což píší všechna zařízení. Protože v hlavním routeru sekundár nevidím, schválně jsem zkusil aktivovat DHCP u sekundáru. V té chvíli mně hlavní router nahlásí, že je přítomno nové zařízení, a to na mnou preferované IP adrese. Takto vidím, že oba routeru jsou svázány. Toto také potvrzuje pohled na STATUS po připojení do rozhraní sekundárního routeru, kdy v položce WDR Bridge vidím „RUN“, a to u obou frekvencí, tj. 2,4 i 5 GHz.
Kde dělám chybu? Proč zařízení neprojdou až do internetu? Zabezpečení Wi-Fi je u hlavního routeru WPA2/WPA3 Personal, u sekundárního WPA2, protože WPA3 neumí. Heslo jsem zadal shodné, jako pro Wi-Fi na hlavním routeru. Zde si myslím, že chyba není, když obě zařízení by měla být spojena.
Předem všem ochotným děkuji za radu.