Router, nefungující DHCP ?

Routery, AP, switche, huby, ethernet

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod georg68 31. 1. 2024 15:12

Zdravím. Mám poměrně sofistikovaný router Asus RT-AC66U B1. Je na něm zapnuté DHCP. Někdy se mi stane, že patrně prostě přestane fungovat detekce nových zařízení, dokud router nezresetuju. Nedávno se mi to stalo, když jsem chtěl detekovat zásuvky ba prodlužce nebo žárovku. Dnes jsem po několika měsících vytáhl notebook a chtěl ho aktualizovat. WiFi detekoval, ale nepřipojil se. Rozsah DHCP adres je dostatečný, obsazených je pár. Dokonce ani na hlavním PC jsem se na router (adresa 192.168.0.1) nedostal. Zase nutný restart. Nenapadá někoho příčina ? Díky.
georg68
Junior

Odeslat příspěvekod polda 31. 1. 2024 15:29

To bych viděl na kolizi s modemem. Router okruh vytvoří ale data neprojdou skrz modem.
polda
Junior

Odeslat příspěvekod soban 31. 1. 2024 21:43

Že by vadný HW? Jak je starý? Rozebrat a skontrolovat kondenzátory zda nejsou nafouklé, vyzkoušet jiný zdroj?
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod georg68 6. 2. 2024 12:01

Poté, co se to ještě jednou zopakovalo, jsem koupil nový (ASUS TUF-AX6000). Uvidíme.
georg68
Junior

Odeslat příspěvekod Da Gony 11. 2. 2024 23:15

No tak to za pár měsíců asi odejde, mám podobnou zkušenost, začalo to tím, že se mi zdálo že na wifi byl pomalejší, stačilo nejdřív vypnout a zapnout wifi,

Konečné stádium je, že
- pozměněné konfigurační údaje si nezapamatuje / po vypnutí zapnutí jsou defaultní /
některé
- nebudou mezi sebou vidět zařízení mezi wifi a ethernetem,
-nebude nabíhat pokaždé
Da Gony
Junior

Odeslat příspěvekod Igor Rataj 13. 2. 2024 12:39

Zkusil jsi předtim tovární nastavení nebo nahrát Asus Merlin?
Igor Rataj
Kolemjdoucí