Stránka 1 z 1

Router s podporou statické IPv6

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 4. 2024 13:19
od liborsed
Dobrý den,

předem děkuji za případné odpovědi. Hledal jsem dlouze na internetu a tak to zkusím tady. Aktuálně mám připojení od společnosti Eurosignal přes wifi (asi nejlepší, co tu lze sehnat). Jelikož pro práci potřebuju i IPv6, zkusil jsem je požádat, aby mi zaslali údaje nutné pro zprovoznění. Do konce roku mi tu budou dělat i optiku. Každopádně nakonec mi poslali IP prefix, bránu a IPv6 (s rozsahy). Koukal jsem se do mého mesh systému Deco M5, ale mám tam možnost nastavit jen dynamickou IP (bez možnosti cokoliv zadat), PPPoE, 6to4 tunel či most. Max mám možnost tam zadat dns, nic víc. U IPv4 mohu vše nastavit, včetně statické adresy apod. Z podpory mi tedy poradili dát něco před Deco systém, co by routerovalo. Mě se tam další prvek dávat nechce, nejde to řešit nějak se současou infrastrukturou? Mám jen přijímač wifi, z něho to jde do systému Deco a nic víc. Dříve jsem tu měl router, AP apod., různé firmy a to byla šílenost, zlobilo to pořád a s Deco jsem fakt spokojen, a mám velkou síť i na zahradě, Deco se mi stará i o DHCP a další věci. V podstatě mi funguje líp jak vše, co jsem tu roky předtím zkoušel...

Kdybyste někdo měli nějaký tip, budu rád. Už roky na fóra nepíšu a vše si řeším sám, ale tady už mi dochází nápady. Případně prosím o tip, jaký router koupit, ideálně od TP-Linku, nechci tu mít kombinaci firem.

Re: Router s podporou statické IPv6

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 4. 2024 12:08
od milsimr
A proč prostě nepoužiješ funkci 6to4 ?

Re: Router s podporou statické IPv6

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 4. 2024 16:49
od JirkaVejrazka
Skoro jiste to pujde na tom "prijimaci WiFi".

Taky dost zalezi na tom, co presne ti poskytovatel dal. Spravne ti mel rict "pridelili jsme vam IPv6 prefix /56, staci u vas povolit prejimani prefixu" a mel bys po starostech.