VPN do domácí sítě - nefuguje AirPlay

Routery, AP, switche, huby, ethernet

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Explosion_CZ 26. 4. 2024 21:29

Dobrý den,

nelze mi zprovoznit následující situace:

V domácí sítí mám základní TP-Link Router (síť 192.168.0.1, maska 255.255.255.0). Na tomto routeru běží konfigurace OpenVPN. V této domácí síti mám zařízení podporující AirPlay (televizi LG). Chtěl bych odkudkoliv streamovat obraz do AirPlay televize.

Aktuální stav: Z telefonu (na mobilních datech) se připojím do domácí sítě pomocí OpenVPN, telefon nyní dostane IP adresu 192.168.1.6. Zkusím si PINGnou televizi na 192.168.0.195 - funguje, AirPlay ale nikoliv.

Dokázal by mi někdo, prosím, poradit?

Předem děkuji.
Explosion_CZ
Junior

Odeslat příspěvekod meda2016 27. 4. 2024 19:00

Řešíš znovu?
viewtopic.php?f=960&t=1315462
Neznám odpověď ale někdo třeba zná. Najít se dá třeba:
"airplay vyžaduje přenos vysílání a „stock“, openvpn podporuje pouze to pomocí „dev tap“ ..."
Co to asi znamená?
meda2016
Pokročilý

Odeslat příspěvekod JirkaVejrazka 29. 4. 2024 16:18

Uz jsme ti to psali minule.

VPN se da provozovat ve dvou rezimech. V tom beznejsim funguje vetsina veci, ale ne ty vyzadujici aby pocitace byly na stejnem sitovem segmentu.

Muzes prepnout OpenVPN na bridge rezim (L2), pokud to tvuj router umoznuje. Pocitej s tim, ze se tim nektere veci mirne zhorsi, protoze Ethernetova sit neni v principu stavena na to, aby nektery z pocitacu "v siti" byl fyzicky v jinem umisteni.

https://openvpn.net/vpn-server-resource ... -bridging/ - asi si budes muset najit konkretni navod pro svuj router, snad jsem ti dal dost veci, ktere muzes hledat.
JirkaVejrazka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Explosion_CZ 8. 5. 2024 11:22

Dobrý den,

děkuji oběma za tipy.
Díval jsem se do konfigurace routeru a tam bohužel možnost přepnout na L2 nevidím. Nejspíš to router nebude podporovat - zkoušel jsem i hledat po internetu.

Nevadí, důležité je, že mám vzdálený přístup do routeru.

Snímek obrazovky 2024-05-08 v 12.12.12.png
Explosion_CZ
Junior