Ahoj, vyskytl se mi zajimavy problem se sitovym utp kabelem, ktery se mi nedari ani vyresit ani pochopit. Popis bude mozna trochu zdlouhavy a trochu krkolomny, ale snad to nebude tak zle.
V bytu mame rozvedeny internet pomoci Routeru, ze ktereho vede kabel, ktery je dlouhy 25metru do pocitace. Prestoze je kabel v poradku (na klasicke siti se switchem jede absolutne bez problemu) tak v routeru nefunguje tak jak ma. Kdyz ho zapojim, tak se ohlasi odpojeni kabelu, chvili se ale snazi pripojit, coz se mu nakonec (asi) podari ale jenom s tim, ze pripojeni je omezeno. Od teto chvile se vsechno jevi, jako by byl pocitac pripojen do 100mb site, nic ale nefunguje. Pres bublinu se da dostat k obrazovce, ktera se snazi toto omezeni odstranit, ale bez uspechu, chyba je oznacena jako "Nepodarilo se pridelit ip adresu". Pokud ale kabel vymenim za jiny (2, 8 nebo 10m) pripojeni jede naprosto bez problemu. Zkousel sem ruzne porty na routeru a dokonce i prime propojeni s kabelovym modemem, nic vsak nepomaha. Nevim tedy, jestli je opravdu chyba v kabelu, at uz v nacvaknutych konektorech nebo v jeho delce. Pokud ano, jak to ze v praci ve firemni siti jede ten kabel bez problemu? Tot asi vse. Pokud ma nekdo podobnou zkusenost nebo vi, jak problem odstranit, rad uvitam, kdyz mi poskytne radu. Vsem predem dekuju.