Prodlužovačka s přepě?ovou ochranou??

Routery, AP, switche, huby, ethernet

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Master Awast 9. 6. 2006 18:40

Sice nevím jestli to můžu zařadit sem, ale chtěl bych si koupit prodlužovačku s přepěťovou ochranou apod. Vyplatí se to?? A jestli ano, která značka je ta pravá?? Limit je kolem 500,- Třeba tahle?? http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?ak ... &zbo=48086
I´m walking the golden path... at least I hope!?
Master Awast
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod mensa 9. 6. 2006 18:58

Já si myslím, že vyplatí, já mám sice přepěťovou ochranu před celym prodlužovákem, ale mělo by to být to samé, kamarádovy takhle odešla základka, graf. karta, procik a monitor...značku to ti asi neporadim, ale pokud seženeš za rozumnej peníz, tak bych to bral jako dost dobrou prevenci
mensa
Junior

Odeslat příspěvekod metla23 9. 6. 2006 19:08

Určite sa to vyplati ,predpetová ochrana je samozrejmosť.
X2 4000+,Asus M2A VM HDMI,2x1GB Ram, X1650PRO,BFG PhysX Ageia,Asus Xonar D2,M-Audio Jamlab, Amplitube 2,dualboot XP/PClinuxos
metla23
Junior

Odeslat příspěvekod 3xP053r 9. 6. 2006 19:13

Dobra znacka je prave ta, na ktoru si sem dal link, teda APC; malo by tam byt dokonca nejake poistenie proti skode.

Akurat nezabudni chranit aj ostatne kable veduce k zariadeniu, ktore chces chranit, tzn. televizne rozvody, ethernet, telefon...
3xP053r
Junior

Odeslat příspěvekod Master Awast 9. 6. 2006 19:17

Master Awast
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod metla23 9. 6. 2006 19:23

Prečo nie, už roky použivam APC a žiadny problem
X2 4000+,Asus M2A VM HDMI,2x1GB Ram, X1650PRO,BFG PhysX Ageia,Asus Xonar D2,M-Audio Jamlab, Amplitube 2,dualboot XP/PClinuxos
metla23
Junior

Odeslat příspěvekod Master Awast 9. 6. 2006 19:26

OK, díky. Hned mám klidnější spaní....Ono mě totiž v PC obchodě odrazovali, že záruku to má jen do první bouřky a že to ještě nemusí/nebude fungovat. Tak jsem s tím docela dlouho otálel...
Master Awast
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Oops! 9. 6. 2006 19:29

Já mám tuhle http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Type=S ... MGE-341007 a taky si nestěžuju. Zatím jsme nevyhořeli :)
Oops!
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Master Awast 9. 6. 2006 19:32

A to je jako +/- 66% sleva?? Asi si to obědnám hned....jak je to s telefonní linkou-internetem a tím ostatním. Mám D-Link router, ten má ochrani sám o sobě, ne?? BTW jak je to s tím pojištěním???
Master Awast
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Oops! 9. 6. 2006 19:42

Pro ochranu i s modemem, tel. je tato http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Type=K ... MGE-341008
Ale jestli máš prachy, tak si vem to APCčko.
Oops!
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Master Awast 9. 6. 2006 19:44

To je dost troufalé, peněz není nikdy dost, ale nechám si poradit. Ok, díky všem. Bude APC i s ochranou telefonu apod. Ještě jednou díky...
Master Awast
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod F3nd3r 9. 6. 2006 20:34

No upřímně je nejlepším řešení je přímo přepěťová zásuvka........ptal sem se na prodlužovačku s přepěťovou ochranou a eletkrikářů a bylo mi řečeno, že většinou bývají k ničemu.
F3nd3r
Junior

Odeslat příspěvekod Worm 9. 6. 2006 20:45

Master Awast píše:OK, díky. Hned mám klidnější spaní....Ono mě totiž v PC obchodě odrazovali, že záruku to má jen do první bouřky a že to ještě nemusí/nebude fungovat. Tak jsem s tím docela dlouho otálel...l/quote]

Mno, nevím, co tím chtěl prodavač říct, ale za bouřky rozhodněocolor=red] PC vypínej ze zásuvky!y/color] Sám mám murl=http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28499]přepěťovku od APCA/url] (už se neprodává), ale PC stejně při bouřce vypínám. Už jenom z toho důvodu, že při ní často dochází k výpadkům proudu.

Worm
Junior

Odeslat příspěvekod PC 9. 6. 2006 21:05

Jak se tam má ten modem napojit ? Nějak jsem na to nepřišel. Samotný modem (zdroj) mám ale na přepěťovce.
Back to Mac - with new Mac Book Pro !
PC
Junior

Odeslat příspěvekod mensa 9. 6. 2006 21:14

Jinak se přidávám k názoru, že před bleskem tě tato ochrana v prodlužce neochrání, ta ti pomůže jen při zvýšeném napětí v zásuvce, většinou reaguje pokud je napětí větší jak 275V ... pokud by jsi chtěl ochranu i před blesky apod. musel by jsi použít více stupňů a stále by jsi neměl 100% jistotu, ale většinou si poté můžeš lépe pojistit byt, barák apod.
mensa
Junior

Další stránka