od KineCZek 2. 7. 2018 13:04
No vidis to, Spin dokonce neni Aspire 1 (to je uplne jiny notebook).
BTW N4200 je o parnik rychlejsi jeste. Ale i tu 3350 jsem zkousel a da se to (obcas uz jsem ale trochu drhnul zubama ... to u 4200 ne tolik a u M5000 co ted mam uz vubec ne, to je proste plynuly pocitac).
HP 5103 s N550 a 1GB RAM je jak rikam. Peklo za trest. Hlavni "zasluhu" na tom ma "zabitych" 1GB RAM a pomaly plotnovy disk. Prekvapive i do toho N550 (procesor z toho HPcka) kdyz se da vice pameti a SSD, trochu to ozije. (Ale pak zase je brzdou procesor, tam uz si clovek nepomuze).
-
Ja sam mam doma Swift 1 s N5000 a 500GB SSD a vyuzivam ho jako svuj primarni notebook. A jsem s nim VELICE spokojeny. Co bych zminil, NEMA TO VENTILATOR a nic se v tom netoci = 100% ticho. Pouzivam na zakladni upravu fotek, prehravani videa online i offline a kancelarskou praci. Cena notebooku + dokoupene 500GB SSD Crucial MX500 byla dohromady pod 15.000,- Kc. Za tyhle penize je to pecka, zvlaste s ohledem na fyzickou nepritomnost ventilatoru, tzn nulovou hlucnost a teploty do 65C.
Umi to prehrat 4k H265 HEVC vieo, umi to 3840x2160 LCD (!) pri 60Hz pres HDMI a je to diky jiz zminenemu 500GB SSD v M.2 opravdu svizny stroj. Dokonce sviznejsi, nez T430u ThinkPad s i5 -u generace IvyBridge. Ano, opravdu az tak. GeminiLake je jednoduse receno extremne povedene jadro.
Dalsimi plusy je fullHD matny displej, ctecka otisku prstu, podsvicena klavesnice a vlastnorucne zmerenych 1335g (po odlepeni nalepek, po vymene SSD). Hodne dulezita je pro mne baterie, kde s polovicnim jasem, zapnutym podsvicenim klavesnice (samo se pri necinnosti vypne a jak zacnu psat, samo se zapne) neni problem zvladnou se zapnutou wifi 11 az 13 hodin (!) prace bez nabijecky. Mimochodem pres wifi ten notebook umi s ledovym klidem 460Mbit. Dratovou sit notebook nema, protoze ... staci se podivat do specifikace na tloustku a je jasno.
Kdyby delali ten Spin ve fullHD s podsvicenou klavesnici, nebo jeste lepe Switch, asi by mne hlodalo.
Swift = klasicky notebook, panty se oteviraji 180°
Spin = panty o 360° tzn konvertibl otaceci ("yoga mechanismus")
Switch = odtrhnutelna klavesnice (tablet, magneticke zamky)
S novou generaci procesoru (jiz zminovany GeminiLake N5000) se dela pouze ten prvni. Ale je vykonnejsi, uzsi, kratsi, nizsi a zaroven lehci, nez Apple Air. Prijemna je ctecka otisku, kterou Apple ani nedisponuje.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)
| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |