Soundbar "Samsung HW-S40T" - praskání v obou reproduktorech

Počítačové periferie a další kategorie hardwaru, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Zabral68 5. 12. 2023 17:33

Zdravím všechny na fóru.

Před třemi roky jsem si zakoupil k mé televizi soundbar "Samsung HW-S40T".

https://www.samsung.com/cz/support/model/HW-S40T/EN/

Používal jsem ho jen na mou TV přes Bluetooth. Interní kabel jsem nepoužil.
Do nedávna fungoval bez problémů.
Nastal problém, že se soundbar z ničehonic špatně připojoval k TV + začalo hlasité praskání v obou krajních reproduktorech.
A tak to trvá doposud.
Žádne jeho kabely nejsou porušené a žádné nové přístroje za tři roky používání jsem k němu nedával (možné rušení soundbaru).
Můžete mi někdo poradit, zda existuje ještě nějaké "zmrtvýchstání" tohoto soundbaru (nějaká užitečná rada od Vás na fóru) nebo je to prostě neřešitelný problém a nemá smysl ho dávat ani do pozáruční opravy, když pořizovací cena soundbaru byla cca 3000,-Kč.

Budu každému vděčný za jakoukoliv radu.

:hm
Zabral68
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 5. 12. 2023 18:30

Když ho připojíš přes optiku, tak prská taky?
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Zabral68 5. 12. 2023 19:29

Děkuji za reakci.

Přes optický kabel jsem to ještě nezapojoval. Bluetooth je pro mě pohodlnější.
Ale zdá se, že je problém vyřešen. Volal jsem na Infolinku Samsungu a tam mi sdělili pár rad.
První, že mám soundbar vypnout z proudu aspoň na 20 minut. Když i toto nepomůže, tak restartovat soundbar, tzn. stisknout současně + a - cca na 10 sekund, tím se zařízení restartuje.
Když jsem před pár dny zjistil to praskání, tak jsem soundbar uložil do skříně a byl předběžně smířený, že už ho neopravím. Po zmíněné radě infolinky Samsungu jsem ho tedy zkusil znova po dvoudenní nečinnosti opět připojit k síti a připojit k TV. Světe div se, praskání zmizelo. pro jistotu jsem provedl i restart soundbaru (současné stlačení + a -). No uvidíme, zda se problém vyřešil, nebo časem zase nastane.

:-)
Zabral68
Junior

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 5. 12. 2023 22:16

To popraskávání může způsobit umírající kondenzátor (což u té levnější elektroniky těm pár letům odpovídá). Projevuje se to pak tak, že při zahřátí neudrží správné hodnoty. Pokud se praskot dostaví za pár dní opět, máte celkem jasného viníka.
Emil Pastelka
Junior

Odeslat příspěvekod Zabral68 5. 12. 2023 23:28

Tak uvidíme.
Problém zatím vyřešen.
:-)
Zabral68
Junior