CENA - prvni bod je jednoduchý, vidím to okolo sto tisíc plus mínus s rezervou na 110 viz název téma.
UCEL PORIZENI NOVEHO PC - opet jednoduchy bod. Hraní her.
POZADAVEK (NE)HLUCNOSTI - jak moc (ne)chcete, aby byla Vase nova sestava hlucna?
Ideálně: LN, Low noise. Ovšem není uvedeno alespoň hrubější hodnotou, kolik decibel taková sestava generuje třeba ve stres testu nebo plné zátěži, ale myslím, že mě bude stačit když vidím komplexnost řešení. Měl jsem nedávno Alza PC za 106 tisíc které jsem právě pro hluk dosahující až k 75db vrátil, nicméně tam jsem špatně vybral CPU protože i9 má TDP někde až kolem 250W. Takže to ve vodníkovi vařilo rovnou vodu na kafe.
LICENCE WINDOWS
Mám
SESTAVENI POCITACE
Nechce se mi, před desítkami let jsem to s láskou dělal, dnes jsem již jen konzument, nechám si pc postavit.
MONITOR
Mám vlastní 4K 27” Acer Predator s G-Sync modulem a tuším má 144Hz při 4K.
PERIFERIE
Jen PC vše mám.
OVERCLOCK, UNDERVOLT
Nemám zájem tím ztrácet čas.
Už jsem staršího vydání (41) tak si chci udělat radost, nechci žádné blikající barevné měňavce nebo case, který dělá obláčkový juice z jednorožce.
Momentálně hraju na PS5, ale rozhodl jsem se kvůli jistým hrám pořídit si PC. To také budu střídavě provozovat na 4K monitoru a 4K televizi, protože když přijdu zhuntovaný z práce, koupil jsem si houpací křeslo a luxusní podnožku a prostě si pohoduju před TV, jo nemá to takovou odezvu a snímky jako můj monitor, také nedá víc jak 60fps tuším, ale mě to stačí. Nehraju nic kompetitivního nebo nějaký FPS šlágry pro mladý, CS jsem se nahrál před 25 lety dost. Tak asi stačí ne, díky.