Honza K. píše:touchwood píše:No a nakonec, a možná to nejdůležitější: Chystaný hromadný odchod lidí z poradny,a to těch, které (nejen já) pokládám za zdejší špičku ovlivní nejen poradnu. (i když je pravda že někteří sem nikdy nevkročili - a moc dobře vědí proč). To, že dokázali během pár týdnů napsat a vytvořit vlastní poradnu se skoro všema featurama, které tu byly jen ve fázi slibů, jen hovoří o tom, jak schopní to jsou odborníci. Takže odtud ta poznámka o konci.u/quote]
Zpravidla se do podobných diskuzí nepouštím, protože protistrana má ze svého pohledu vždy pravdu, ale tohle mi nedá. Zkuste srovnat obsah Poradny a diskuzního fóra. Zatímco tady díky práci moderátorů vládne přátelská atmosféra a uživatelé si skutečně vyměňují své poznatky, v poradně to tak rozhodně nefunguje. Každý druhý dotaz je tamními machry odpinknut jako hloupý, případně "googluj". Poradna přestala plnit funkci pro kterou byla zřízena. Jedním z důvodů proč v Poradně moderátoři nikdy plně nefungovali, je technická stránka věci - phpBB dává moderátorům řádově lepší možnosti usměrňování diskuzí než stará Poradna na Živě.
I v Poradně se vyskytují desítky lidí, kteří jsou prospěšní svému okolí, bohužel ona halasná "elita" byla vždy aktivnější. Za situace, kdy tu existuje dobře fungující diskuzní fórum už nevidíme důvod pro další pokračování Poradny.
I tímto bych chtěl poděkovat každému, kdo v Poradně byť jen jednou smysluplně odpověděl na něčí dotaz a pomohl. Takoví lidé jsou v diskuzním fóru vítáni.r/quote]
Opravdu Vám nechci Vaše teze vyvracet, ale jen bych na nich rád demonstroval to, co jsem tvrdil. Jednak jsem byl zde ihned napaden jakožto "bezmozek", jen proto, že jsem si dovolil nesouhlasit (možná trochu expresivně, nicméně IMHO stále v slušné rovině, a hlavně s argumenty) s tím, že úroveň UI klesá (záměna poradny za nepoužitelné fórum). A jednak bych rád reagoval na Vaše mínění o "elitách". Nevím jak Vy, ale podle mě je rada "googluj", "RTFM" či "STFW" stejně cenná (spíše cennější, protože je podána vždy v případě, kdy okamžitě vede k cíli) jako rada "totéž se řešilo zde, zde a zde". Ona je totiž otázka, zda podle rčení "Dej člověku rybu a nebude mít dnes hlad. Nauč ho rybařit a nebude mít hlad celý život" není lepší dotyčného tazatele NAUČIT jak problém řešit samostatně. A pokud je dotaz netriviální, pokaždé se jej ona "elita" snaží poctivě a zodpovědně vyřešit.
Jistě, pokud chcete mít tlupu BFU, co Vám budou zobat z ruky a provolávat slávu, protože jim poradíte "klikni sem, přepni tohle, zavři tamto" (bez jakéhokoliv technického backgroundu), tak zvolená cesta je asi OK. Já se ale nedomnívám, že to je dobré. Jo, a samozřejmě: nemyslím to osobně, zato upřímně...