Problém: Keď zapojím router, internet sa spomalí...

Routery, AP, switche, huby, ethernet

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Fever 3. 7. 2009 23:17

Zdravím, mám súrny problém. Začalo to len nedávno - neuveriteľne sa mi spomalil internet a pripojenie je veľmi nestabilné. Neskôr som aj zistil dôvod - môj wi-fi router. Ak mám zapojený len modem, všetko je OK, rýchlosti, aké majú byť. No ak tam zapojím aj router, DL rýchlosť radikálne klesne a dokonca sa mi veľmi často zasekáva načítavanie/sťahovanie... Upload aj ping sú neovplyvnené a v poriadku. Je to veľmi frustrujúca záležitosť a najhoršie na tom je, že to začalo len pred niekoľkými dňami... Nejaké rady?

Info:
Internet mám DSL od T-comu, Turbo 2
Modem mám Topcom Webr@cer 821 (od T-comu)
Router mám ASUS RT-G32

edit: Len aby som ujasnil, nejedná sa o problém s wi-fi pripojením. Aj keď prepojím PC s routerom LAN káblom, DL rýchlosti sú zúfalé. Cez wi-fi je to ale horšie...
Fever
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod soban 4. 7. 2009 12:39

Rušení wi_fi ?

Skuste použít jiný kanál - co to udělá jak budete mít PC u routeru - co antény ?
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod šarik 4. 7. 2009 12:49

Nechce se mi hledat parametry routeru, ale pokud ti navýšili rychlost, tak si zjisti jestli router je schopen vůbec takovou rychlost propustit. Pokud nenavyšovali, tak zkus router restartovat a nebo je na odchodu. Jinak si myslím, že od routeru za 700,- nelze čekat zázraky.
Blbý můžeš být, ale musíš si umět poradit...
šarik
Junior

Odeslat příspěvekod Fever 4. 7. 2009 19:24

Rýchlosť mám stále rovnakú, len router mi ju spomaľuje. Zvláštne je, že to začalo len pred niekoľkými dňami, takže viem, že môj router takú rýchlosť unesie.

šarik píše:Pokud nenavyšovali, tak zkus router restartovat

Už, nepomohlo... Všetko som kompletne nastavil odznova.

soban píše:Rušení wi_fi ?
Skuste použít jiný kanál - co to udělá jak budete mít PC u routeru - co antény ?

Je možné, že by rušenie wi-fi bol faktor aj pri zapojení cez LAN kábel?
Fever
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vladimir 6. 7. 2009 15:40

Vista?
Pokud ano, zkus deaktivovat Receive Window Auto-Tuning
http://support.microsoft.com/kb/947239/en-us

Jinak příčinou může být i HW závada routeru (kdysi jsem řešíl něco podobného, malé pakety (ping) prošly, ale když jsem pak použil ping s většími pakety (ping -l 512), ztrácelo se mi 60 procent paketů, v mém případě jenom po kabelu, wifi fungovalo. Byly nafouklé kondenzátory v routeru).
vladimir
Expert

Odeslat příspěvekod Fever 6. 7. 2009 21:13

vladimir píše:Vista?
Pokud ano, zkus deaktivovat Receive Window Auto-Tuning
http://support.microsoft.com/kb/947239/en-us

Ten som ani nikdy nemal zapnutý (aspoň pokiaľ viem)...

vladimir píše:Jinak příčinou může být i HW závada routeru (kdysi jsem řešíl něco podobného, malé pakety (ping) prošly, ale když jsem pak použil ping s většími pakety (ping -l 512), ztrácelo se mi 60 procent paketů, v mém případě jenom po kabelu, wifi fungovalo. Byly nafouklé kondenzátory v routeru).

Asi to naozaj vyzerá na HW problém. Robí mi to na dvoch počítačoch, takže v nich problém nebude... Asi si zavolám niekoho z PC servisu... :-l
Fever
Kolemjdoucí