od hbboy 9. 3. 2011 21:53
Tak pánové netbook HP Mini 5103 211 s dvoujádrem od pondělí večer doma.
Netbook je hodně rychlý - rychlejší než můj 2 roky starý firemní notebook Acer travelmate 5530 s blbými vistami. Dal jsem do něj windows 7 32 bit + ovladače co jste mi zde poradili. Nešel mi akorát ovladač Broadcom Crystal High-Definition (CrystalHD) Video Decoder Driver, ale ve správci zařízení u ničeho žádný vykřičník nemám a vše funguje jak má tak je to asi v pohodě. Dal jsem tam office 2010, pár starých her - ZUMA, Crazy chicken - plošinovky atd. víc to prostě nezvládne. Pár filmu v avi. Ztrávil jsem na něm do dnes asi 16 hodin práce. Včera mi vydržel cca 10-11 hodin což mě úplně dostalo, řešil jsem však na fóru zde nebo jinde jednu věc a to je malý display - nemohl jsem si na něj prostě zvyknout a to hrozně drsné drobné rozlišení - včera jsem byl rozhodnut netbook vrátit ve 14 denní lhůtě a vyměnit za 12 ti palcový netbook Lenovo U165 se 6ti článkovou baterií, četl jsem však pár recenzí na různé 12 ti palcové a sice jsou super na hry a výkon - procesor - stejně rychlý - grafika několikanásobně lepší - ale výdrž - 3,5 - 4,5 hodin mě odzbrojila. Nakonec jsem večer zasedl k netbooku, vypnul svůj druhý notebook 15,6 a 24 palcový herní komp co mám doma a do půlnoci zkoušel různě laborovat a serfovat na tomto netbooku a kupodivu jsem si na to zvykl a asi nezvykle blbě upravil rozlišení. Včera jsem laboroval 1368x768 hrozně vše malé, tak jsem měl 1280 x 768 a na to jsem jel část dne, pak jsem jel na část dne 1024 x 768 a večer jsem nahodil zpět plné rozlišení 1368 x 768 - s tím že jsem plochu ale zvětšil na 150% což už je možná moc, časem to možná uberu na těch 125 %, ale je krásně vše vidět, skype, outlock, programy, vše v pohodě přečtu - žádné blechy a tak. A vzhledem k obrovské výdrži - 10 hodin - dnes jsem ho trápil tak 6 hodin a nyní ukazuje 47 % - výdrž 3,5 hodiny - různě se to i mění - tak jsem se rozhodl si nechat tento i když malý netbook 10 palcový. Je to hodně o zvyku si na to zvyknout. Dnes jsem na něm v excelu celý den dělal zprávy z cest jako obchodní zástupce a vše v pohodě. Byl jsem i v našem RC klubu, programoval auta na vysílačku - porovnával s netbooku acer - lcd úplně na chlup stejný rozměr i když se zdá větší je stejně velký. Instalace normálně přes F9 jsem dal načíst z USB, najela instalace windows vše jsem zformátoval a vytvořil jeden disk, který jsem rozdělil na systém C: 80 GB a disk D: zbytek. Včera se neustále stahovali nějaké aktualizace - dnes zase. Nevím co více říct. Překvapila mě rychlost systému - je fakt rychlejší než jsem čekal oproti jednojádru. Když se vypíná nebo restartuje - trochu jako by zvaknutí z repro - dnes mi v rc klubu trvdili odborníci, že takový zvuk vydává zesilovač, když se odpojuje s elektriky a že je to normální - takový zvuk vydává při vypnutí - takové lupnutí - také to tak máte???? To je asi tak jediný postřeh. Jinak pokud sháníte 10 palcový tak doporučuji.
Co se týče anacompu, vše ok, netbook přišel včas bez jediného problému. Zatím jsem nic neplatil, první splátka bude 331 Kč v dubnu - 9 měsíců a v prosinci doplatím něco přes 5000 a je to bez navýšení. Pokud to prošvihnu v prosinci doplatit - na což cetelem spoléhá (na mě si však nepřijdou) již jsem měl takhle půjčeno 2 x tak se to přepíná na druhou variantu 36 splátek a netbook těžce přeplatíte s velkým navýšením. Pokud si však všechno ohlídate je to bez navýšení. Spolehají na to, že si to lidi neohlídají nebo že lidi nemají před vánoci peníze, proto je tato akce vždy v březnu a končí v prosinci. Loni jsem takhle kupoval LCD. Nyní mají splátky bez navýšení myslím ještě pár dní a netbooku tak mají hrozně levné hlavně acer a asus asi o 10 % levněji než všichni na trhu - nechápu ty ceny. Ještě vás něco zajímá o netbooku - kdyžtak napište - odepíši - rád také když poradíte to lupnutí či ty ovladače - viz. Výše.
Nyní Samsung galaxy S21 FE. Předtím Honor 20 PRO, Huawei PSmart 2019, Huawei Nova 3, Samsung S7, S6, S5, S3 NEO, LG G3S, LG G2, Samsung S3, Samsung NOTE 2, Huawei Y300, Huawei G300, Nokia 5230, předtím tlačítkové Nokie od dob paegasu.