[PHP] htaccess

Webdesign, HTML, CSS, Flash, PHP, ASP, .NET, JavaScript. Kritika www stránek na Smetišti.

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod gulo 27. 6. 2007 09:24

Zdravim mam v celku jednoduchy dotaz ale akosy sa mi to nedari. Potreboval by som zmenit
Kód: Vybrat vše
damske_vone.php

na
Kód: Vybrat vše
damske-vone/


Ako to zmenit
Kód: Vybrat vše
RewriteEngine On
RewriteRule ^(.*)/  /index.php?$1



// mbing : Téma přesunuto ● z Programování do Tvorba webových stránek a aplikací.
Naposledy upravil gulo dne 28. 6. 2007 07:44, celkově upraveno 1
gulo
Junior

Odeslat příspěvekod Z@chi 27. 6. 2007 09:30

Tu adresu, kterou chces dostat si musis parsovat pomoci PHP a idealni je tu adresu primo generovat v odkazu.
Takze si vygenerujes odkaz:
Kód: Vybrat vše
<a href="/damske-vone/">odkaz</a>

a pomoci Mod_rewrite si jej presmerujes na damske_vone.php

Ta podnimka co jsi napsal bude fungovat uplne jinak. :-)
Z@chi
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod gulo 27. 6. 2007 09:33

A ako prosimta spravim tu podmienku? Lebo sa mi to nedari..myslim tu podmienku v htaccess.Diky
gulo
Junior

Odeslat příspěvekod Z@chi 27. 6. 2007 09:47

Z@chi
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod gulo 27. 6. 2007 09:53

Sparvil som len skusku

Kód: Vybrat vše
RewriteRule ^(damske-vone/)  /damske_vone.php


a nenacitavami mi to obr a style

http://vonefm.wz.cz/damske-vone/


v com mam este chybu
gulo
Junior

Odeslat příspěvekod Z@chi 27. 6. 2007 09:56

No tak samozrejme :-)
Tetka mas totiz k obrazkum a stylum spatnou cestu :-)

Musis pouzit absolutni odkazy na styly a obrazky:
Kód: Vybrat vše
print '<img src="http://' . $_SERVER['HTTP_HOST'] . '/images/img.png" />';
Z@chi
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod gulo 27. 6. 2007 10:06

OKi diky uz to ide ak ma,
len som sa chcel spytat ci sa to neda nejako zjednodusit ci budem musiet do htaccesu
napisat takto vsetky linky ktore chcem rewritovat
gulo
Junior

Odeslat příspěvekod Z@chi 27. 6. 2007 10:17

Idealni je si vsechno presmerovat do jednoho souboru, ve kterem budes zpracovavat to co potrebujes.
Bude includovat ty soubory co budou potreba.
Z@chi
Junior
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků