Miranda - aneb vidime invisible uzivatele v Jimmu

Všechny ostatní programy, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Gho$t 8. 8. 2007 21:28

Ahoj. Mel bych tu takovou jednu vecicku k zamysleni. Kdyz se nekdo pripoji na ICQ pres Jimma a da se "Neviditelny" tak ho Miranda s prislusnym pluginem ICQ najde jako neviditelneho a vse je v poradku.Zajimalo by me vsak vice, zda se to da udelat stejne i za predpokladu ze je v Jimmu nastaven status "Neviditelny vsem"? Jaky je mezi tema dvema statusy rozdil ze jeden Miranda najde a druhy ne?

Gho$t

PS: Pro rejpalky.....nechodte na me s tim ze to je lezeni do soukromi tohle hledani invisible lidicek ju? Dekuju :wink:
Gho$t
Junior

Odeslat příspěvekod Nargon 9. 8. 2007 00:17

Budu jen hadat, ale pravdepodobne v jimmu existuje nejaky "visible" list, takze kdyz jses jen neviditelny, tak vsem se ukazujes jako offline, a tem, ktere mas ve visible listu se ukazujes jako invis. Za predpokladu normalniho fungovani bez nejakejch pluginu atd.
A neviditelny vsem asi tenhle visible list nepouziva a proste jses offline vsem.

A myslim ze detekci mirandy to nijak neovlivni. Kdyz nejses ve visible listu tak to je stejne jako v tom druhem pripade.
Desktop: Ryzen 7 1800X (3.95GHz, 1.35V), Asus Crosshair VI Hero, 16GB DDR4 Ram (3200MHz), 128GB SSD + 3TB HDD, Nvidia GTX 1080
Notebook: Asus UL50VT 15.6" (SU7300@1.7GHz, 4GB ram, 500GB HDD, Intel GMA 4500MHD + nVidia G210M, dlouha vydrz cca 7+ hod)
Nargon
Moderátor

Odeslat příspěvekod Master Awast 9. 8. 2007 00:26

Co já vím, tak původně to fungovalo čistě u ICQ.... prostě invisible není vidět...

Poté co jsem přešel na Mirandu, bylo vidět invisible každého na ICQ...

Pak samozřejmě Miranda na Mirandu a visible list...

No a ti nejlepší jedou teď "přes" Yahoo...
I´m walking the golden path... at least I hope!?
Master Awast
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Gho$t 9. 8. 2007 14:46

No s tema listama....
asi takhle:

č.1
Kdyz mam cloveka X a Y ve visible listu a sem na jimmovi "neviditelny", tak clovek X (s ICQ 5.1) me vidi (sediva kyticka nebo jak to je) a i clovek Y (s Mirandou a prislusnim pluginem pro zjistovani invisible lidi) me vidi take.

č.2
Pokud ve visible listu nemam nikoho a jjsem na jimmovi "neviditelny" pak me clovek X (ICQ 5.1) nevidi, kdezto clovek Y (s Mirandou a pluginem) vidí.

č.3
Kdyz mam oba ve visible listu a jsem na jimmovi "neviditelny VSEM" nevidi me nikdo.

č.4
Kdyz nemam nikoho ve visible listu a jsem na jimmovi "neviditelny VSEM" nevidi me nikdo.

Z toho plyne ze "neviditelny VSEM" ignoruje visible list.

Me ale spise zajima jakym zpusobem ten plugin v mirande pozna ze je nekdo invisible (druhy priklad) a proc to nepozna i v pripade "neviditelny VSEM" ? Tot ma otazka. Dekuji
:)
Gho$t
Junior

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 9. 8. 2007 15:38

to si musíš prodiskutovat s autorem daných pluginů...drahnýho času to fungovalo na základě požadavku na "status message"...ICQ server totiž odpovídal ve všech případech, kdy uživatel nebyl skutečně offline...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008