Jak změnit IP adresu?

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod doRm 13. 5. 2005 13:41

Dobrý den. Mám Contactel 512/128 3 GB a modem Siemens Santis. Vždy když večer vypnu modem, tak další den mám jinou IP adresu. Nyní potřebuju změnit IP adresu rychle, nevíte jak? Když vypnu a znovu zapnu modem, tak mam stále stejnou. Dík.
doRm
Junior

Odeslat příspěvekod Howard 13. 5. 2005 13:52

Zalezi na tom, jakou ti prideli provider.
Pokud se chces nejak maskovat, pouzij HideIP nebo treba CPROXY.
Have you tried to turn it off and on again?
Windows je ... nikoliv Windows jsou (Windows is ...)
Howard
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kromec 13. 5. 2005 13:53

Vypad to ze mas zapnuty DHCP takze ti adresu poskytuje server na ktery se pripojujes. Myslim ze stim asi nic neudelas.
kromec
Pokročilý

Odeslat příspěvekod mhl 13. 5. 2005 14:26

Záleží na tom jakej lease time je na DHCP serveru nastaven...nezbyde ti nic jiného než po tu dobu nechat vypnutý modem a pak ti DHCP server přidělí novou IP...tj nech zase přez noc vypnutý modem... další možnost je se připojit přez nějakou anonymní proxy -> hledej...google rulez
mhl
Junior

Odeslat příspěvekod syn0|exia 25. 8. 2005 08:45

Mrkni sa do konfigu/podrobnosti sietovky a tam zistis na kolko hodin mas pridelenu IP adresu.
syn0|exia
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Sergej 25. 8. 2005 09:01

start run(spustit) napis "cmd" a do prikazove radky "ipconfig /all", tady zjistis na jak dlouho ti dhcp server providera pridelil ip adresu a kdy ti ji pridelil, casta praxe je ip pridelit na 1 den, pricemz v pulce doby prideleni si zada znova o potvrzeni a prodlouzeni
Sergej
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod x-father 28. 8. 2005 10:33

Jenze problem je ze vetsina DHCP je nastaveba tak aby daval te same sitovce porad tu samou IP. Az pokud za sitovka nejakou dobu v siti neni tak tu IP DHCP server prideli nekomu jinemu a te sitovce pak az se na siti ukaze zas jinou. Vychazi z toho jedna vec: Nedelaj na DC++ prasarny a pak nebudes potrebovat menit IP :-)
ABEL: všichni, kdo odmítají vzít si mé názory za své, jsou idioti.
x-father
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Belegil 7. 10. 2008 08:20

Sergej píše:# Citace Sergej

Takže když mám napsané v cmd:
Zapůjčeno: 7.řina.2008 9:14:05
Zápujčka vyprší: 7.října.2008 14:00:09

tzn že se mu změní ip v 14:00 když nechám vyplej modem?
Belegil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nargon 7. 10. 2008 12:39

Nezmeni.
System sice pozada dhcp server o novou ip adresu, ale dhcp server neodpovi. Pokud by system zadnou ip nemel, tak si nejakou vygeneruje. Ale ted si nic generovat nemusi. On uz nejakou ip ma. Tak proc se zatezovat generovanim nove. Necha si tu starou, kterou mel do ted pridelenou dhcp serverem.

Teda doufam ze nekecam :D
Desktop: Ryzen 7 1800X (3.95GHz, 1.35V), Asus Crosshair VI Hero, 16GB DDR4 Ram (3200MHz), 128GB SSD + 3TB HDD, Nvidia GTX 1080
Notebook: Asus UL50VT 15.6" (SU7300@1.7GHz, 4GB ram, 500GB HDD, Intel GMA 4500MHD + nVidia G210M, dlouha vydrz cca 7+ hod)
Nargon
Moderátor

Odeslat příspěvekod Belegil 7. 10. 2008 13:37

Já potřebuju novou bo mám na jedné hře block ip.... jo jak se přihlásím přes proxy... Doma mám zapojený jen modem a kabel do pc ale mám i router kdyby k tomu byl potreba aale mam jen jeden komp doma
Belegil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod black-g 4. 12. 2010 16:16

Belegil píše:Já potřebuju novou bo mám na jedné hře block ip.... jo jak se přihlásím přes proxy... Doma mám zapojený jen modem a kabel do pc ale mám i router kdyby k tomu byl potreba aale mam jen jeden komp doma

Zkus tohle http://www.anonymizer.in/anonymizer/ :nenapadne :hmm: ^^
Live like a windrammer as you fuck!
black-g
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 4. 12. 2010 16:45

No na hrani to pres Proxy nebude ani nahodou, leda by se jednalo o TBS.

//edit: Toho stari tematu jsem si nejak nevsiml, to se omlouvam. :D
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Bari007 4. 12. 2010 16:55

Jsme v přes dva roky starém tématu...

Obstojnou možností, jak změnit IP a přitom úplně neznehodnotit připojení, jsou VPN, kdy použiješ výchozí bránu vzdálené sítě. Na vysokých školách běžně bývají dostupné VPN servery, na které se studenti mohou připojit a pak vystupují pod IP adresou školy (serveru). Nebo si kamarád udělá VPN server na svém počítači a ty budeš vystopovat pod jeho IP adresou. Podmínkou ale je dobrý upload, download i odezva toho VPN serveru.
Bari007
VIP uživatel