diakr.znaky z Mirandy do Trillianu dorazí nečitelné ŘEŠENÍ

Všechny ostatní programy, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Howard 20. 7. 2006 15:29

Pokud používáte Trillian a trápí někteří jedinci, kteří vám píšou česky a znaky s diakritikou vám dorazí zpitvořené

přiklad Příliš žluÅ¥ouÄ�ký kůň úpÄ›l na Ä�ábelské ódy

mám tu řešení pro Trillian na bázi shody slov, tzn. automatické nahrazování nečitelných dvojznaků za správné české znaky.

Stačí si přidat do souboru wordmatch.xml to samé, co tam mam já. Pokud jste tam nic neměli, stačí soubor nahradit při vypnutém Trillianu.

stažení wordmatch.xml

Ještě by bylo třeba udělat velké znaky, ale ty mě tak netrápili a neměl jsem už na to čas. Časem udělam další verzi.
Naposledy upravil Howard dne 21. 7. 2006 21:35, celkově upraveno 1
Howard
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod lynn.cz 20. 7. 2006 15:54

a nebo poprosit mirandisty, aby si vypnuli unicode posílání ;-)
ale tohle mi přijde jako trochu vhodnější řešení, děkuji...
budu se trillianky posílat ;-)
...na povídání používám jabber, proč tu na něj ještě není kolonka?
lynn.cz
Junior

Odeslat příspěvekod dta 20. 7. 2006 17:36

A které kódování je takové "oficiální" na ICQ neboli které používá většina klientů? Jsem myslel, že Unicode je právě standard aby k tomuto nedocházelo.
dta
Junior

Odeslat příspěvekod Michalek 20. 7. 2006 17:43

Jenom bych do predmetu napsal - reseni :-) Takhle to pusobi jako dotaz.
Michalek
Junior

Odeslat příspěvekod Howard 21. 7. 2006 22:01

2 Michalek - to je dobrý nápad :)

2 dta - to asi není dané

2 lynn.cz - proc by mirandisti meli neco menit, kdyz jejich zpravy zvladaji vsichni klienti krome trilianu spravne?

Kazdopadne tady je link na wordmatch.xml, ve kterém jsou už i nahrazování velkých písmen.

http://www.edisk.cz/stahni/f2a21130de34 ... 0f6a81b230
Have you tried to turn it off and on again?
Windows je ... nikoliv Windows jsou (Windows is ...)
Howard
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod lynn.cz 24. 7. 2006 14:05

Howard píše:2 lynn.cz - proc by mirandisti meli neco menit, kdyz jejich zpravy zvladaji vsichni klienti krome trilianu spravne?
protože odpovědí trillianistů bývalo (alespon u těch mých): nepoužívej diakritiku, když to ta tvoje miranda neumí poslat... a absolutně je nezajímalo, že chyba není na straně vysílače :-/
díky za řešení!
...na povídání používám jabber, proč tu na něj ještě není kolonka?
lynn.cz
Junior

Odeslat příspěvekod Howard 25. 7. 2006 09:12

Protože se mi na to již zeptalo hodně lidí a není to zde jasně uvedeno, napíšu sem malý FAQ:

Našel jsem v diskuzi wordmatch.xml, ale netuším, kam ho nahrát.
Nahraj ho do tvého uživ. profilu v Trillianu, pokud máš typickou jednouživatelskou instalaci, bývá to adresář c:\Program Files\Trillian3\users\default\, pokud víceuživatelskou, je místo default název profilu. Pokud není profil v Program Files, je ho možné najít v c:\Document and settings\profil\Data aplikací\Trillian\profil/

Je potřeba restart trillianu?
Ano a wordmatch.xml je potřeba umístit do toho adresáře při vypnutém trillianu.

Soubor wordmatch.xml tam nemám.
To nevadí, stačí tam nahrát ten stažený

Soubor wordmatch.xml již existuje.
Zřejmě už si nějaké shody slov vytvářel, takže je potřeba při vypnutém trillianu editovat oba xml soubory a do jednoho z nich zkopírovat záznamy z druhého xml, výsledný xml pak nahrát do profilu.

Nahrál jsem wordmatch.xml, ale chodí stále nečitelné znaky od Miranďáků
Pravděpodobně máš Trillian Basic, který bohužel shodu slov neumí. Pokud máš Pro, zkontroluj Preferences -> Advanced preferences -> Automation zda-li se tam nachází nahrazování, které jsem vytvořil. Pokud ne, ověř, zda pod tlačítkem Add je Word Match, pokud ne, je něco špatně, nebo nemáš Pro.
Howard
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod spage 25. 10. 2006 16:23

diky
I'm gonna fight 'em all
A nation army couldn't hold me back
They're gonna rip it off
Taking their time right behind my back
spage
Junior

Odeslat příspěvekod Jack O´Neill 26. 10. 2006 11:02

Nice.

Díky za pomoc fakt to facha!!

Edit: Tady máte re-upload kdyby to na edisku smazli - http://data1.edisk.cz/stahni/18831/word ... .15kB.html
Jack O´Neill
Junior

Odeslat příspěvekod Howard 2. 1. 2007 23:00

Howard
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Nat 5. 1. 2007 10:22

Neexistuje nejaky jiny zdroj ke stazeni?
Z uvedeneho zdroje mi ten xml soubor nejde stahnout. Po ukonceni counteru a kliku na "Stahnout soubor" se znovu rozjede counter a kdenictunic. IE, Firefox, Opera, zadne blokovani atd ...
Nat
Junior

Odeslat příspěvekod MTCH 5. 1. 2007 22:11

Problémy nejen s diakritikou Vám pomůžeme vyřešit i na specializovaném Trillian fóru http://www.trillian.cz/bb :)
MTCH
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Neo_is_back 20. 6. 2007 07:14

Bezva věcička.... Akorát dotaz... Dá se to nějak použít na opravení historie? od pár lidí to tam takhle mám a chtěl bych to taky nějak předělat...
HP nx6325 TL-60
Moto G
Neo_is_back
Junior

Odeslat příspěvekod kraxik 16. 7. 2007 13:03

no, me to pise: "junk after element error at line 2" pri loadingu, dam ok a trillian normalne funguje, ale hacky nezobrazuje. Mam pro verzi a jak jsi rikal ze mam checknout v preferences, jestli to tam je, tak zadny nazev "matchwords.xml" tam neni, kdyz kliknu na "add" tak se objevi okno bud "words matching" nebo "automation"...nejak nwm co dal..
kraxik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pavouk106 1. 8. 2007 16:20

Ten smaej error mi to psalo taky, tak jsem si ten wordmatch.xml otevřel v notepadu (Total CMD - F4) a smazal všechno, co bylo před
Kód: Vybrat vše
<?xml version="1.0"?>

tedy
Kód: Vybrat vše
<br />
<b>Notice</b>:  Undefined property:  QuickFile::$filesize in <b>/storage/www/edisk.v2/inc/QuickFile.class.php</b> on line <b>514</b><br />
<br />
<b>Warning</b>:  Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /storage/www/edisk.v2/inc/QuickFile.class.php:514) in <b>/storage/www/edisk.v2/inc/QuickFile.class.php</b> on line <b>514</b><br />

Problém s errorem se vyřešil, problém s Mirandou asi taky, ale problém s QiPem zůstal (stále nečitelné znaky)
Pavouk106
Junior

Další stránka