Ulozeni videa z archivu TV NOVA.

Záznam a úpravy zvuku a videa na počítači

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod ZZZZ 11. 4. 2007 11:59

V archivu Televiznich novin na http://www.nova.cz jsem nasel jednu reportaz, kterou bych si chtel ulozit k sobe na disk. Bohuzel jsem neprisel na zpusob, jak to udelat. Poradi nekdo ? Dekuji.
ZZZZ
Junior

Odeslat příspěvekod jech 11. 4. 2007 14:33

To už tu bylo několikrát, zkus zahledat. Radši to ale ještě jednou znova shrnu:

Při přehrávání videa klikneš do obrazu pravym tlačítkem a zvlíš "Properties". Tam si najdeš pod položkou "Location" umístění přehrávaného playlistu, například http://www.nova.cz/Nova/videoarchive/playlist.wvx?48071,53341. Tuhle adresu vložíš do adresního řádku a po výzvě k uložení si ten soubor uložíš. Bude mít přibližně následující obsah:
Kód: Vybrat vše
<asx version="3.0">
<entry>
<ref href="mms://62.84.131.229/local/reklama/uliceOLDA-48071.wmv" />
</entry>
<entry>
<ref href="mms://62.84.131.230/local/nova/2007/OCI/2007-04-04_OCI_01_Ilegalni_armada_1175804065.wmv" />
</entry>
</asx>

První MMS stream je reklama, druhý stream je vlastní adresa požadovaného videa. Ještě dodám, že k adrese videa se dá dopracovat jednodušeji pomocí prohlížeče Firefox a rozšíření MediaPlayerConnectivity, které ideálně spolupracuje s přehrávačem MPC (ale i jinými).

Mám tedy adresu videa a potřebuji jej stáhnout. K tomu poslouží například programy GetASFStream (stránka je sice v rozsypanym čaji, ale program mluví anglicky), SDP Downloader a nebo Orbit Downloader. Tím stáhneš to video v původním formátu WMV (ASF-WMV9/WMA9.2).

Pokud bys to chtěl převést třeba do AVI, tak to lze programem VirtualDub MPEG-2 (který narozdíl od klasického VirtualDubu umí i MPEG-2 a ASF videa). Video lze potom taky sestříhat a uložit a to jak bez rekomprese, tak i s jinou kompresí (podle nainstalovaných kodeků). Více viz. můj návod.
jech
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ZZZZ 12. 4. 2007 14:54

Diky za vycerpavajici odpoved.
ZZZZ
Junior

Odeslat příspěvekod BigSandy 21. 10. 2008 11:10

Od ponděli předělala TV nova svuj archiv.
Timto postupem to již nejde.
Nevi někdo jak na to. :?:
BigSandy
Junior

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 21. 10. 2008 11:21

být trochu samostatnej a podívat se, jak se stahují kterákoliv jiná flash videa...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod BigSandy 21. 10. 2008 12:01

kernel_panic [passed] píše:být trochu samostatnej a podívat se, jak se stahují kterákoliv jiná flash videa...

Asi jsem malo samostatny.
Mam v počitači SWF Decompiler ktery ma pro IE a Firefox plugin pro stahovani swf.
Nefacha to ani v jednom a po nainstalovani pluginu se videa ani nechtěji přehravat.

Kód: Vybrat vše
http://www.instaluj.cz/cz/katalog/fotky-design/animace/sothink-swf-decompiler/

nadstandardem naopak SWF Catcher, který vám umožní zaznamenávat flash animace přímo při jejich prohlížení ve vašem prohlížeči IE.
BigSandy
Junior

Odeslat příspěvekod JRD 21. 10. 2008 12:10

stahování internetového vysílání
viewtopic.php?f=939&t=1024031
Jarda / Nemám rád oslovení v množném čísle.
JRD
Pokročilý

Odeslat příspěvekod BigSandy 21. 10. 2008 13:50

Vyzkoušel jsem snad všechny navody a spoustu programu a nic se nechyta.
Každy jen stahne MediaCenter Catchup.swf
Což je prazdny přehravač ktery ma 115 kb

http://archiv.nova.cz/static/cz/shared/ ... atchup.swf
BigSandy
Junior

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 21. 10. 2008 13:53

SWF decompiler je ti na prd, to je program na extrakci objektů z flash animací...prostě si vlez do cache prohlížeče, vem si největší soubor z poslední doby, dej mu příponu .flv a máš video...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod BigSandy 22. 10. 2008 08:32

kernel_panic [passed] píše:SWF decompiler je ti na prd

Na prd mi jsou zatím akorát všechny rady.

Při instalaci SWF decompiler se také nainstaluje plugin pro IE a Firefox přes který jdou ukládat flash animace na HD.

Obrázek
BigSandy
Junior

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 22. 10. 2008 08:34

tak jo, až se ti takhle podaří něco stáhnout, přijď se pochlubit :)
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod djadja 22. 10. 2008 14:46

Když to nejde jinak, nastoupí hrubá síla.
WM Capture 3
http://www.wmrecorder.com/wm_capture.php
Není to zrovna nejelegantnější způsob, ale 100% účinný.
djadja
Junior

Odeslat příspěvekod BigSandy 23. 10. 2008 19:06

I to je jeden ze způsoby jak stým vydrbat, ale určitě to musí jit něčím normálně stáhnout
BigSandy
Junior

Odeslat příspěvekod aquacam 25. 10. 2008 20:21

Djadjo, napiš prosím, jak to uděláš s tím WMrcorderem. Zkouším to, ale stáhne se bohužel pouze první krátké reklamní video. Pokud popíšeš přesný postup, budu vděčný. :D
aquacam
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod palmexman 27. 10. 2008 06:56

taky bych byl rád za návod něco jako třeba u stream.cz, normal cache .flv a převod...to tam nejde co
\______
/__|___\___
[(O)_____(O)\
Junior

Další stránka