Editor HTML v PHP

Webdesign, HTML, CSS, Flash, PHP, ASP, .NET, JavaScript. Kritika www stránek na Smetišti.

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod walda 1. 1. 2006 11:38

Zdravim,
pred chvili jsem na netu narazil na docela povedeny HTML editor umisteny v ramci web stranek. Prostredi podobne textovemu editoru s moznosti formatovani (font, styl, barva, zarovnani....) - proste uplne idealni vec pro neznale uzivatele, kteri si chteji menit obsah casti svych web stranek a nemaji tuseni o nejakem HTML, FTP apod..

Nevite nekdo o nejakem free projektu takoveho editoru v PHP?
walda
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod p.franc 1. 1. 2006 12:11

p.franc
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod botepidemic 1. 1. 2006 13:20

bohuzel kvalita kodu je leckdy dost pochybna :)
botepidemic
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lukáš Mach 2. 1. 2006 01:59

IMHO je lepsi TinyMCE, ale musi to komprimovat. Na pouzivani bych pak doporucil MSIE, kod z Mozilly je trosku horsi (tu u vsech javascriptovych WYSIWYG editoru zavisi na prohlizeci).
I still trust Half-blood Prince.
Lukáš Mach
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zero0x 2. 1. 2006 10:14

podla mna na jednoduchu stranku staci editor z phpBB
zero0x
Junior

Odeslat příspěvekod Lukáš Mach 2. 1. 2006 18:27

zero0x píše:podla mna na jednoduchu stranku staci editor z phpBB
On rikal pro neznale uzivatele - takovi ani nevedi, kde na klavesnici je hranata zavorka.
I still trust Half-blood Prince.
Lukáš Mach
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Vebloud 2. 1. 2006 19:11

TinyMCE http://tinymce.moxiecode.com/index.php
FCKeditor http://www.fckeditor.net/demo/default.html
Xinha http://xinha.python-hosting.com/

Stačí si vybrat, určitě jich je víc. Můj favorit je TinyMCE
Žít a nechat žít, ty máš svůj názor, já mám svůj názor, já ti nebudu nutit svůj, nemusím souhlasit s tvým, ale udělám vše, abys ho mohl svobodně vyjádřit.
Vebloud
Ex-moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ___MARK___ 19. 3. 2006 20:33

Taky bych potreboval doporucit nejaky editor, FCKeditor znam a pouzivam, ale ted bych potreboval neco hooodne jednodussiho. Jenom aby to umelo tucne pismo, kurziva, podtrzene, odkazy a barvu textu, nic vic bych nepotreboval.
Jde mi o to, aby uzivatel nemohl pouzivat dalsi veci, proto tak jednoduchy editor.
___MARK___
Junior

Odeslat příspěvekod Stibi 19. 3. 2006 20:50

co takhle TEXY od dgx ?
http://www.texy.info/cz/
Konec jihoamerickým telenovelám !!!
Stibi
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ___MARK___ 19. 3. 2006 21:33

Stibi píše:co takhle TEXY od dgx ?
http://www.texy.info/cz/

pokud se nepletu, tak tucne pismo napisu tak, ze treba ho vlozim mezi ** ale ja bych potreboval, aby si uzivatel mohl text normalne oznacit, zmacknout treba B a pismo se mu ztucni. To bych pak musel mit u toho vysvetlivky jak co se vklada:( Tedy to jsem aspon pochopil z dema na tech strankach.
___MARK___
Junior

Odeslat příspěvekod medvidek88 4. 11. 2007 22:37

javascript :)

Kód: Vybrat vše
<input type='button' value='b' class='button' style='font-weight:bold;width:25px' onClick="addText('body', '<b>', '</b>');">


Kód: Vybrat vše
<textarea name='body' cols='95' rows='10' class='textbox'></textarea>


Kód: Vybrat vše
function addText(elname, wrap1, wrap2) {
   if (document.selection) { // for IE
      var str = document.selection.createRange().text;
      document.forms['inputform'].elements[elname].focus();
      var sel = document.selection.createRange();
      sel.text = wrap1 + str + wrap2;
      return;
   } else if ((typeof document.forms['inputform'].elements[elname].selectionStart) != 'undefined') { // for Mozilla
      var txtarea = document.forms['inputform'].elements[elname];
      var selLength = txtarea.textLength;
      var selStart = txtarea.selectionStart;
      var selEnd = txtarea.selectionEnd;
      var oldScrollTop = txtarea.scrollTop;
      //if (selEnd == 1 || selEnd == 2)
      //selEnd = selLength;
      var s1 = (txtarea.value).substring(0,selStart);
      var s2 = (txtarea.value).substring(selStart, selEnd)
      var s3 = (txtarea.value).substring(selEnd, selLength);
      txtarea.value = s1 + wrap1 + s2 + wrap2 + s3;
      txtarea.selectionStart = s1.length;
      txtarea.selectionEnd = s1.length + s2.length + wrap1.length + wrap2.length;
      txtarea.scrollTop = oldScrollTop;
      txtarea.focus();
      return;
   } else {
      insertText(elname, wrap1 + wrap2);
   }
}
NO IE !!!
medvidek88
Junior
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků