[PHP] - guestbook - strankovanie

Webdesign, HTML, CSS, Flash, PHP, ASP, .NET, JavaScript. Kritika www stránek na Smetišti.

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod addy 30. 4. 2006 11:27

Ahoj. Chcel by som od vas radu, ako na nasledujuci kod pouzit strankovanie. Ide o jednoduchy vyber z databazy (kniha navstev).
Som hladal aj na nete, ale nikdy sa mi to nepodarilo aplikovat na tento kod, asi to bude tym ze mam malo skillov :)...

Kód: Vybrat vše
<?
include("pripoj.php");
$dotaz = MySQL_Query("SELECT * FROM board ORDER BY id DESC");
if(!$dotaz):
echo "Chyba pri nač&iacute;tan&iacute; pr&iacute;spevkov z datab&aacute;zy";
else:
while($zaznam = MySQL_Fetch_Array($dotaz)):
$meno = htmlspecialchars($zaznam["meno"]);
$text = htmlspecialchars($zaznam["text"]);
$email = htmlspecialchars($zaznam["email"]);
$web = htmlspecialchars($zaznam["web"]);

echo "<B><A HREF='mailto:".$email."'>".$meno."</A></B> - <A HREF='http://".$web."'>".$web."</A> <B>".$datum."</B>";
echo "<br>";
echo "".$text."";
echo "<br>";
echo "<br>";

endwhile;
endif;
?>[


Dakujem velmi pekne!!!!
addy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod czbios 30. 4. 2006 11:35

nějak jsem nepochopil, co chceš, jeslti chceš urobit stránkování pro teneto výpis nebo co ? ...

Teď ti to vypisuje 2 odkazy a pak ti to odřádkuje a ty chceš aby ti to třeba vypsalo 10 záznamů a nějaké to stránkování ?
poklud je to tak jak myslím tak ti sem zkusím udělat potom ten kod, je to strašně jednoduchý, ale nebudu se s tím zbytečně dělat tak napiš

//khihihi: quote na 1. post? naco?
czbios
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod addy 30. 4. 2006 19:32

Tento skript vypisuje tolko zaznamov knihy navstev, kolko je v databaze a to do jednej stranky. Ja chcem aby to strankovalo, napriklad po 20 prispevkov na jednu stranku.

Budem ti velmi vdacny!!!!!!!!
addy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod r_A 30. 4. 2006 22:12

Stránkovanie som niekedy robil.. ale to by som sa na musel poriadne pozrieť. Približne:

- zistíš celkový počet príspevkov
- zadáš počet príspevkov na stranu
- vydelíš, zistíš počet strán
- do query zadáš limit počiatočný a koncovy
- dolne prepinanie strán vygeneruješ pomocov for a máš

Dúfam, že si pochopil.
r_A
Junior

Odeslat příspěvekod khihihi 1. 5. 2006 02:48

http://forum.zive.cz/viewtopic.php?t=13951
neonnov post, trosku modifikovat..

btw na to cele sa staci fakt len trosku zamysliet, postup ako napisal r_A..

a dobuducna, hladat nikoho nezabije ;)
lock, duplicita


// mbing : Téma přesunuto ● z Programování do Tvorba webových stránek a aplikací.
Moderátor diskusného fóra Živě.cz ve výslužbě
khihihi
VIP uživatel
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků