od kernel_panic [passed] 2. 7. 2006 23:00
jak řekl Lexx, ikdyž to nebylo úplně přesný, tak sám už teď vidíš, že je to závislý přesně na těch "velmi specifických okolnostech"...
dejme tomu, že ICQ protokol umí zpracovat určitý vnější požadavek na smazání kontaktu ze serveru...originální ICQ klient po restartu tento kontakt buď už vůbec v seznamu nezobrazí, anebo ho zařadí do kontaktů, čekajících na autorizaci...takže považujme to za funkční...
v alternativních klientech je situace diametrálně odlišná...každej (nebo alespoň drtivá většina) si seznam kontaktů ukládá lokálně a povětšinou zcela nezávisle na serveru...pokud by ICQ protokol v těchto alternativních klientech uměl zpracovat vnější požadavek na smazání kontaktu, pak ho nejspíš smaže ze serveru, ale veškerej efekt bude pouze ten, že danej kontakt ztratí "autorizaci"...
a jak známo, alternativní klienti autorizaci sice zohledňují, ale nijak neuvádí do praxe ve smyslu restrikcí, zda je možné kontakt v seznamu mít, či ne...
čili shrnuto, dá se to jakž takž provádět ve směru:
miranda + "Big Muscle" ICQ protokol -> originální ICQ klient
popřípadě:
miranda + "Big Muscle" ICQ protokol -> miranda + "Big Muscle" ICQ protokol
jakákoliv jiná kombinace je jen funkčnost, pohybující se v rovině "v úterý a na podzim"...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?