[php]Strankovani?

Webdesign, HTML, CSS, Flash, PHP, ASP, .NET, JavaScript. Kritika www stránek na Smetišti.

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Kate.KK 26. 7. 2006 07:16

preji pekny den,
mela bych na Vas dotaz ohledne strankovani v souboru, kde mam script na okamzity zobrazeni obrazku, ktere se v te slozce nachazeni..
Ten kod, ktery je na te strance:
Kód: Vybrat vše
<?php
$adresar = opendir("./screens");   //slozka, kde by meli byt ty obrazky
while($soubor = readdir($adresar))
{
         if ((!is_dir($soubor)) && (!ereg("(.jpg|.gif|.png)$",$soubor)))
         $jmena[] = $soubor;
}
foreach($jmena as $value)
print '<img src="./' . $value . '" width="200" height="200" / ><br /><br />'; //zobrazi obrazky v mensi kvalite
?>


A problem je, ze to zobrazi treba 20 obrazku, a ja bych od vas potrebovala radu, jak mam udelat, aby se zobrazilo treba 5 obrazku, a zbytek by sel na dalsi stranku. Diky moc za radu


// mbing : Téma přesunuto ● z Programování do Tvorba webových stránek a aplikací.
Kate.KK
Junior

Odeslat příspěvekod Z@chi 26. 7. 2006 07:38

Tak vsechna jmena mas ulozena v poly $jmena.
To snad neni takovy problem vypsat jenom cast pole.

Cili na prvni strance vypises jenom pet prvku pole a budes odkazovat na dalsi stranku, kde budes vypisovat dalsich pet. Musis si udelat nejakou pomocnou promenou, ktera bude znamenat, od kolika se bude zacinat. kod by mohl vypadat nejake takto:

Kód: Vybrat vše
<?php
define("POCET_O", 5);

$adresar = opendir("./screens");   //slozka, kde by meli byt ty obrazky
while($soubor = readdir($adresar))
{
         if ((!is_dir($soubor)) && (!ereg("(.jpg|.gif|.png)$",$soubor)))
         $jmena[] = $soubor;
}
$strana =  (isset($_get['strana']) ? $_GET['strana'] : 0);

for($i = $strana; $i <= ($strana + POCET_O); $i++)
if(file_exists($jmena[$i]))
print '<img src="./' . $jmena[$i] . '" width="200" height="200" / ><br /><br />';

//a pak musis nejakym zpusobem vyrest to strankovani, takze napriklad:

print 'strana: ';
for($i = 0; $i < ceil(sizeof($jmena) / POCET_O))
print '<a href="obr.php?strana=' . $i . '">';
?>


//ale nezkousel jsem to, tak je mozne ze je tam nekde chyba
Z@chi
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kate.KK 26. 7. 2006 07:50

Prebejvala tam jedna zavorka ale i tak mi to hazi chybu
Parse error: parse error, unexpected T_PRINT, expecting ';' in

v radku
print '<a href="obr.php?strana=' . $i . '">';
Kate.KK
Junior

Odeslat příspěvekod Z@chi 26. 7. 2006 07:57

:-) ach jo. No jasne. kdyz se mrknes na ten for, tak tam chyby posledni podminka:

Kód: Vybrat vše
for($i = 0; $i < ceil(sizeof($jmena) / POCET_O); $i++)


Ale myslel jsem to jenom jako takovy priklad, jak by se to dalo resit. Moznosti je vic. Tak si ten skript uprav jak budes potrebovat.
Z@chi
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kate.KK 27. 7. 2006 17:57

stejne mne to nefunguje :( Ukaze mne to 5 obrazku i kdyz tam je jenom 1 a napis: strana a tim to konci :(
Kate.KK
Junior


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků